Ρωσία

Σοβαρεύει το εξοπλιστικό παιχνίδι η Ρωσία – Ο Πούτιν θέλει 423 πολεμικά ελικόπτερα έως το 2027

Όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο άμυνας, η Ρωσία σχεδιάζει να παραλάβει 423 πολεμικά ελικόπτερα έως το 2027.

Με την επιτυχημένη επίδειξη MAKS-2019 να φέρνει στον αφρό όλα τα υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τα μελλοντικά εξοπλιστικά σχέδια της χώρας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα για τους εξοπλισμούς, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να παραλάβει 423 πολεμικά ελικόπτερα έως το 2027, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στη Μόσχα την Τρίτη.

«Σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα για τα πολεμικά ελικόπτερα, οι κατασκευαστές θα παραδώσουν 423 προηγμένα ελικόπτερα για το Υπουργείο Άμυνας από το 2019 έως το 2027. Μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν 112 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 58 είχαν προβλεφθεί εν καιρώ», ανέφερε ο Σόιγκου.

Στο συμβόλαιο περιλαμβάνονται 96 μαχητικά ελικόπτερα Mi-28NM, δήλωσε ο Shoigu, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων ο κατασκευαστής συμφώνησε να μειώσει σημαντικά την τιμή όπως αναφέρει το onalert.

Τα μαχητικά ελικόπτερα Mi-28NM

Το μαχητικό ελικόπτερο της Ρωσίας, Mil Mi-28NM έχει τραβήξει τα βλέμματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό με τους ξένους αγοραστές να το “βλέπουν με καλό μάτι”. Ποια είναι όμως τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του και ποια είναι η τρομερή αναβάθμιση που το καθιστά το “ίσως και το καλύτερο μαχητικό ελικόπτερο στον κόσμο, στην κατηγορία του”.

Το Mi-28NM οπλίζεται με νέα αντιαρματικά βλήματα Khrizantema και το σύστημα καθοδήγησης δύο καναλιών. Αυτοί οι πύραυλοι θα επιτρέψουν να αυξηθεί η εμβέλεια του βλήματος στο 10 χλμ. Το ελικόπτερο είναι επίσης εξοπλισμένο με εκσυγχρονισμένα βλήματα με καθοδηγητή λέιζερ Ataka και διαθέτει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει βόμβες με βάρος έως και 500 κιλά, δήλωσε ο κατασκευαστής.

Επίσης, το νέο Mi-28NE έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τα μη επανδρωμένα οχήματα και να τα ελέγξει εξ αποστάσεως, για το οποίο το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με ειδικά συστήματα επικοινωνιών», ανέφερε το γραφείο τύπου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ