Εκκλησία

Σητείας Κύριλλος: "Το φαινόμενο της εισροής των μεταναστών είναι έντονο"

Πρώτος καλεσμένος σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ο οποίος βρέθηκε στο Ράδιο Λασίθι και μίλησε για μια σειρά θεμάτων εκκλησιαστικών και μη για σημαντικά γεγονότα με τα οποία ασχολείται αυτή την περίοδο η Μητρόπολη στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως η επιρροή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και η καύση των νεκρών στη χώρα μας μια διαδικασία που ήδη προχωρά σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Σεβασμιότατος μίλησε για την καλή σχέση που είχε με τον προηγούμενο Μητροπολίτη Ευγένιο ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών και χθες πραγματοποιήθηκε το τριετές αρχιερατικό μνημόσυνο.

Η Ισλαμική επιρροή στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ήταν ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος, επιρροή η οποία αυξάνεται διαρκώς λόγω της μετανάστευσης της υπογεννητικότητας και της γήρανσης των ντόπιων πληθυσμών.

Θέμα το οποίο όπως είπε είναι κάτι που όλους θα πρέπει να απασχολήσει και να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωση των παραδόσεων και του πολιτισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το μεγάλο έργο της ολικής αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης θέμα στο οποίο υπήρχαν θετικές εξελίξεις τους προηγούμενους μήνες αλλά και τα έργα ανάδειξης είτε αρχαιοτήτων, όπως στο ναό του Αγίου Ανδρέα που πρόσφατα βρέθηκαν σημαντικά ευρήματα, αλλά και της εκκλησιαστικής κληρονομιάς που πρέπει να συντηρηθεί και να αναδειχθεί σε διάφορους νομούς ήταν θέματα για τα οποία μίλησε ο κ. Κύριλλος.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στο Θερινό Σχολείο το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στο BIC της Μητρόπολης φέρνοντας αρκετό κόσμο από άλλες περιοχές όπου γνώρισαν την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό.

Για το θέμα της καύσης των νεκρών που προχωρά στην Ελλάδα, τόνισε πως η Εκκλησία έχει ξεκάθαρη και αντίθετη θέση στο θέμα αυτό που βασίζεται σε παραδόσεις αιώνων ακόμα και από τη μινωική εποχή, παρόλα αυτά ανέφερε πως το θέμα αφορά τις προσωπικές επιλογές του καθενός, ο οποίος τελικά είναι ελεύθερος να επιλέξει.

Η σχέση με τον Άγιο Πορφύριο και τον Άγιο Παΐσιο

Ο Μητροπολίτης, τέλος, αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε τόσο ο ίδιος αλλά και η ευρύτερη περιοχή με δύο σημαντικούς Αγίους, τον Πορφύριο και τον Παΐσιο.

Ιδιαίτερα για τον Άγιο Πορφύριο, ανέφερε πως είχε επισκεφθεί ο ίδιος τις περασμένες δεκαετίες την περιοχή για να επισκεφθεί ένα πνευματικό του παιδί με τον Μητροπολίτη να μοιράζεται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την τότε επίσκεψή του.

ekklisiaonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...