Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Βίντεο ντοκουμέντο από το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά


«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προσέθεσε. Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, είναι πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά παραμένει επικίνδυνη. Η φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Νέα Μάκρη

Όλο και σοβαρότερο γίνεται με το πέρασμα των ωρών το ενδεχόμενο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Πλήθος κατοίκων της περιοχής δηλώνουν από το πρώτο λεπτό πως η ισχυρή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας.
https://www.youtube.com/embed/BevCqLklVlo

Συγκεκριμένα, κάτοικοι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς έκαναν λόγο για ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, κρίνοντας πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και τα μέτωπα από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά ήταν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Χαρδαλιάς: Είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή
Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο ερώτημα εάν πρόκειται για εμπρησμό ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: “Θα σας πω ότι είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή, τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού” ανέφερε στον Real FM.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ