Οικονομία

«Σαφάρι» ελέγχων για αισχροκέρδεια στη βενζίνη από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου

Εκτεταμένους ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας στη βενζίνη, θα πραγματοποιούν τις προσεχείς ημέρες συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Στους φόβους που εκφράζονται για αυξήσεις στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης (ντίζελ) αναφέρθηκε εκτενώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά το briefing των συντακτών.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και, συγκεκριμένα, η ΓΓ Εμπορίου θα δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία «για ελέγχους που γίνονται προκειμένου να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στην τιμή της βενζίνης και να εκμεταλλευτούν ορισμένοι πονηροί ότι αυξήθηκε η διεθνής τιμή πετρελαίου, ενώ είχαν προμηθευτεί καύσιμα σε προγενέστερο χρόνο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για τα συνεργεία ελέγχου και τις ενέργειες που γίνονται, ενώ υπογράμμισε ότι πέρα από τη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα κίνησης, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης θα εστιαστεί και στο πετρέλαιο θέρμανσης που αφορά πολλά νοικοκυριά.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, τόνισε ότι «εκτιμώ πως δεν θα έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς η αγορά θα τους αποβάλλει. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αν εγώ βάλω τη βενζίνη τρία ευρώ, παρότι είναι νόμιμο, ουδείς θα έρθει στο πρατήριό μου».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για την πετρελαϊκή κρίση και τις τυχόν επιπτώσεις στις εγχώριες τιμές της βενζίνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...