ΗΠΑ

Σαν Φρανσίσκο: Το ισχυρότερο λόμπι της οπλοκατοχής προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ National Rifle Assosiation κατέθεσε χθες Δευτέρα αγωγή εναντίον των αρχών του Σαν Φρανσίσκο επειδή το Εποπτικό Συμβούλιο της πόλης χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα το NRA «τρομοκρατική οργάνωση».

Στην προσφυγή αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο να ζητήσει από τις υπηρεσίες της πόλης να μην συνεργάζονται με εταιρείες που έχουν σχέσεις με το NRA ουσιαστικά θέτει το λόμπι σε μαύρη λίστα, ανέφεραν οι San Francisco Chronicle και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Το NRA κατήγγειλε ότι με την απόφασή του το Σαν Φρανσίσκο παραβιάζει το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου με πολιτικά κίνητρα.

«Η προσφυγή έχει ένα μήνυμα προς όσους επιτίθενται στο NRA: Δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε για να νομοταγή μέλη μας και τις συνταγματικές τους ελευθερίες», υπογράμμισε ο Γουέιν ΛαΠιέρ, επικεφαλής του NRA σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο η Κάθριν Στεφάνι του Εποπτικού Συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο, εκτίμησε πως η προσφυγή του NRA δεν έχει νομική βάση, σύμφωνα με τους New York Times. «Πρόκειται για μια πρόταση, δεν πρόκειται για εντολή, δεν είναι δεσμευτική», εξήγησε.

Η απόφαση των αρχών του Σαν Φρανσίσκο να χαρακτηρίσουν το NRA «τρομοκρατική οργάνωση» εγκρίθηκε ομόφωνα την προηγούμενη Τρίτη από το Εποπτικό Συμβούλιο της πόλης. Έπεται της επίθεσης νεαρού ενόπλου τον Ιούλιο σε έκθεση τροφίμων στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, κατά την οποία σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

Εξάλλου τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση των περιστατικών με μαζικούς πυροβολισμούς, ανάμεσά τους και μια επίθεση ενόπλου στο κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι και 24 άλλοι τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...