Εκκλησία

Σήμα κινδύνου! Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας για την εκκλησιαστική γη στους Αγίους Τόπους: Ιούδες όσοι επιτρέπουν τις πωλήσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προειδοποιεί κατά της αρπαγής ορθοδόξων ακινήτων στην Πύλη της Χεβρώνας και κατηγορεί ως Ιούδες όσους το επιτρέπουν!

Αναλυτικότερα, σε συνέχεια της θλιβερής ιστορίας με την εκκλησιαστική περιουσία στους Αγίους Τόπους, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, δήλωσε σήμερα ότι η αρχαία ορθόδοξη ακίνητη περιουσία στην περιοχή της Πύλης της Χεβρώνας υφίσταται σοβαρή απειλή και ότι οι εξτρεμιστές άποικοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις ιδιότητες ανά πάσα στιγμή.

"Μπορεί να γίνουμε μάρτυρες του ίδιου σεναρίου με αυτό του κτιρίου του Αγίου Ιωάννου του  στην Παλιά Πόλη, στην οποία είχαν επιτραπεί οι έποικοι εδώ και χρόνια, πάλι εδώ στην Πύλη της Χεβρώνας".

"Αυτή είναι μια νέα και ανανεωμένη καταστροφή με στόχο τα αρχαία Ορθόδοξα κτήματα στην Ιερουσαλήμ. Η κατάσχεση της Πύλης της Χεβρώνας και των κτιρίων της σημαίνει περαιτέρω αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση της χριστιανικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ ", δήλωσε.

"Έχουμε απευθύνει επιστολές στον υπόλοιπο κόσμο τους τελευταίους μήνες, ζητώντας μια κίνηση για να σταματήσουμε αυτή την επικείμενη καταστροφή που μας απειλεί στη Χεβρώνα, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη καμία σοβαρή δράση ή πρωτοβουλίες που να αποσκοπούν στη διακοπή αυτής της συμφωνίας" σημειώνει.

Ο Επίσκοπος εξήγησε ότι "αυτοί που επιτρέπουν αυτές τις εξαγορές προδίδουν την Εκκλησία και την Ιερουσαλήμ και δεν είναι καλύτεροι από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ο οποίος πρόδωσε τον δάσκαλό του για 30 ασημένια νομίσματα. Δυστυχώς, άλλοι που προδίδουν τους δασκάλους τους και τον Χριστιανισμό για κάποια δολάρια εξακολουθούν να υπάρχουν και γίνονται εργαλεία που υπηρετούν τους εχθρούς της Ιερουσαλήμ, για τα ιερά, ισλαμικά και χριστιανικά "

"Θα προειδοποιήσουμε και πάλι ενάντια στον κίνδυνο των σχεδίων που απευθύνονται στη Χεβρώνα, διότι τα νέα που αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης προμηνύουν την επικείμενη καταστροφή. Μπορούν να καταστρέψουν τα αρχαία κτίρια της Χεβρώνας ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να ξυπνήσουμε μια μέρα και να βρούμε τους αποίκους σε αυτά τα κτίρια με την ισραηλινή σημαία να υψώνεται πάνω τους", προειδοποίησε.

"Θα επαναλάβουμε την έκκλησή μας προς τον βασιλιά Αμπντουλάχ Β 'αλ Χουσεΐν, τον Χασεμιτικό θεματοφύλακα της Ιερουσαλήμ, καθώς και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπού Μάζεν, να εργαστούν για να σπάσουν αυτή τη συμφωνία και να διατηρήσουν την ταυτότητα και την ιστορία της Ιερουσαλήμ και της χριστιανικής παρουσίας σε αυτήν την ευλογημένη πόλη. Θα απευθυνθούμε επίσης σε όλους τους ηγέτες του κόσμου, τις ισλαμικές και χριστιανικές θρησκευτικές αρχές και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο μας, προτρέποντάς τους να σταματήσουν αυτή την επικείμενη καταστροφή που απειλεί τη Χεβρώνα και τα αρχαία Ορθόδοξα κτίρια στην Ιερουσαλήμ. "

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας επεσήμανε ότι "η προσφυγή της συμφωνίας της Χεβρώνας απαιτεί νομική και πολιτική προσπάθεια επειδή το ζήτημα αυτό είναι πολιτικό, αποτελεί μέρος της συμφωνίας του αιώνα και συνωμοτεί εναντίον της Ιερουσαλήμ, των ιερών τόπων της και της αραβοπαλαιστινιακής ταυτότητας. Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν προκειμένου να σπάσουν αυτή τη συμφωνία, σε περίπτωση που είναι πρόθυμοι. "

"Λάβετε μέτρα πριν είναι πολύ αργά. Μην αφήνετε την Ιερουσαλήμ να αιμορραγεί μόνη της, τα κτήματά της να κλαπούν. Κινηθείτε πριν είναι πολύ αργά. Η χριστιανική παρουσία μας στην Ιερουσαλήμ έχει απειληθεί. Στοχεύοντας σε μας, στις ιερές τοποθεσίες μας, στοχεύουν σε όλη την Ιερουσαλήμ χωρίς εξαίρεση. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ