Ρωσία

Ρωσία: Ύποπτα για ραδιενέργεια αντικείμενα εντοπίστηκαν μετά το ατύχημα από δοκιμή πυραύλου

«Δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα» εντοπίστηκαν σε ακτές του κόλπου Ντβίνα της Λευκής Θάλασσας, κοντά στην πόλη που σημειώθηκε το ατύχημα κατά την διάρκεια δοκιμής πυραύλου. 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν στις ακτές του κόλπου Ντβίνα της Λευκής Θάλασσας «δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα» μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο πεδίο δοκιμών κοντά στην πόλη Σεβεροντβίνσκ - Ενημερώθηκε η ρωσική υπηρεσία ατομικής ενέργειας Rosatom

Οι αρχές της περιοχής του Αρχάνγκελσκ ανέφεραν σήμερα ότι βρέθηκαν στις ακτές του κόλπου Ντβίνα της Λευκής Θάλασσας «δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα» μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο πεδίο δοκιμών κοντά στην πόλη Σεβεροντβίνσκ.

Επισημαίνεται ότι για τα εν λόγω αντικείμενα ενημερώθηκε η ρωσική υπηρεσία ατομικής ενέργειας Rosatom, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καθώς και άλλοι αρμόδιοι οργανισμοί.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν παράγοντες που να συνιστούν κίνδυνο για την ζωή των κατοίκων του χωριού Νενόξ και πως η κυβέρνηση της περιοχής του Αρχάνγκελσκ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Νωρίτερα διάφορα ΜΜΕ παρουσίασαν μετρήσεις που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι, οι οποίες έδειχναν ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας των αντικειμένων που βρέθηκαν στις ακτές μετά το ατύχημα στο πεδίο δοκιμών υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια μερικές φορές.

Η έκρηξη στο πεδίο δοκιμών του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Άρχάνγκελσκ σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου. Η Rosatom είχε ανακοινώσει ότι ατύχημα σημειώθηκε σε πλωτή πλατφόρμα κατά την διάρκεια δοκιμής πυραύλου με κινητήρα ραδιοϊσοτόπων.

Κατά την διάρκεια του ατυχήματος έχασαν την ζωή τους πέντε εμπειρογνώμονες της Rosatom ενώ τρεις τραυματίσθηκαν. Επίσης έχασαν την ζωή τους εμπειρογνώμονες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και τραυματίσθηκαν τρεις στρατιωτικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...