Ρωσία

Ρωσία: «Στο στόχαστρο» τα stealth μαχητικά αεροσκάφη έκτης γενιάς

Η Ρωσία σχεδιάζει τον μελλοντικό στόλο αεροσκαφών για την ενίσχυση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αξονικό στοιχείο τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Su-70 «Okhotnik» και τον ρόλο των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν «κοιτάει» μακριά στο μέλλον, καθώς η Μόσχα έχει δώσει ήδη το «πράσινο φως» για την έρευνα σε πρωτότυπα σχέδια και προγράμματα που θα επικεντρώνονται στα μαχητικά αεροσκάφη όχι πέμπτης αλλά έκτης γενιάς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο επικεφαλής του Εθνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Συστημάτων Αεροπορίας (GosNIIAS), Σεργκέι Χοχλόβ, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς, ενώ διευκρίνισε και την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τα Su-57.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι: «Οι εργασίες για την έκτη γενιά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η βασική διαφορά από την πέμπτη γενιά θα βασίζεται στο γεγονός ότι η βασική εκδοχή του μαχητικού έκτης γενιάς αναμένεται να είναι μη επανδρωμένα.

Η πιθανότητα του πιλοτικού ελέγχου θα είναι προαιρετική. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν την περαιτέρω εξέλιξη των ήδη υφιστάμενων». Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι αυτά τα νέα μαχητικά αεροσκάφη θα είναι ικανά να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, θα εκτελούν πιο ευέλικτους και ριψοκίνδυνος ελιγμούς και θα έχουν αναβαθμισμένα stealth χαρακτηριστικά, δηλαδή ακόμα μικρότερη θερμική υπογραφή στα εχθρικά ραντάρ.

https://twitter.com/mod_russia/status/1159068400464912385

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...