Ρωσία

Ρωσία: Η παρθενική εκτόξευση των πυραύλων Oniks - Βίντεο

Οι ρωσικοί πύραυλοι "Oniks" που έχουν αναπτυχθεί για να αποφεύγουν τις αντιπυραυλικά συστήματα των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν την πρώτη τους εκτόξευση.

Εκτόξευση για πρώτη φορά των ρωσικών πυραύλων Oniks, τύπου cruise, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί για να αποφεύγουν τις αντιπυραυλικά συστήματα των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ. Οι πύραυλοι Oniks (Όνυχας) διαθέτουν πυραυλοκινητήρα ικανό να τους επιταχύνει σε ταχύτητες 2 Mach, κάνοντάς τους δύσκολο να αναχαιτιστούν, ανεβάζοντας την εμβέλειά τους μέχρι τα 600 χλμ.

Το όπλο συνήθως εκτοξεύεται από ρωσικά πολεμικά σκάφη, αλλά μπορεί να πυροδοτηθεί και από φορητούς εκτοξευτές του παράκτιου αμυντικού συστήματος, Bastion (Προπύργιο). Την Παρασκευή, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από τις δοκιμές του συνδυασμένου αμυντικού συστήματος Bastion/Oniks, που έλαβαν χώρα στην Χουκότκα, μια μεγάλη περιοχή στην Άπω Ανατολή, που την υπερασπίζεται ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο πύραυλος ταξίδεψε για περισσότερα από 200 χλμ, προτού πλήξει με επιτυχία το πλοίο στόχο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκάδες πλοία και αναγνωριστικά αεροσκάφη διασφάλισαν την ασφάλεια της στρατιωτικής άσκησης. Το πλήρωμα του εκτοξευτή πυροδότησαν τον πύραυλο από μια απομονωμένη περιοχή, μετά από μακρά πορεία, προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα να πληγεί ο εχθρικός στόλος εντός εχθρικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πύραυλοι Oniks τύπου cruise έχουν αναπτυχθεί ευρέως σε απομακρυσμένα σημεία της Ρωσίας. Πέρσι, το οπλικό σύστημα δοκιμάστηκε για την ρωσική αρκτική περιοχή, κατά τη διάρκεια άσκησης από τον Βόρειο Στόλο, στη νήσο Κοτέλνι.

 

https://youtu.be/c_P5-ns5R54

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ