Ρωσία

Ρωσία: Εντυπωσιακή δοκιμή νέων όπλων στην αναβαθμισμένη κορβέτα Smerch – Βίντεο, εικόνα

Εικόνες από την εντυπωσιακή δοκιμή νέων όπλων στο αναβαθμισμένο ρωσικό πλοίο "Smerch" έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε εικόνες – από διαφορετικές οπτικές γωνίες – της πρώτης εκτόξευσης του πυραύλου κρουζ Kh-35 από την αναβαθμισμένη κορβέτα Smerch του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

 

Κατά τη διάρκεια δοκιμών στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, εκτοξεύθηκε πύραυλος κρουζ Kh-35, ο οποίος κατέστρεψε πλωτό στόχο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.

Οι πύραυλοι Kh-35 χρησιμοποιούνται από το ρωσικό ναυτικό από το 2003. Έχουν σχεδιαστεί για να χτυπούν σκάφη έως 5.000 τόνων και μπορούν επίσης να εκτοξευθούν από ελικόπτερα και παράκτιες αμυντικές εγκαταστάσεις.

https://youtu.be/LWkPjDg_8lU

Μετά την εκτόξευση του πυραύλου, ακολούθησε δοκιμή του αυτόματου όπλου AK-176MA 77 χιλιοστών και του συστήματος AK-670 30 χιλιοστών, τα οποία εγκαταστάθηκαν επίσης στην κορβέτα.

Το μικρό πυραυλικό πλοίο Smerch χτίστηκε το 1984 και απαιτούσε εκσυγχρονισμό, ο οποίος άρχισε στις αρχές του 2017.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αντικαταστάθηκε το πυραυλικό σύστημα Malakhit του πλοίου με το σύγχρονο Uran.

©
Φωτογραφία: YouTube / Russia’s Defense Ministry">

Δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου σε ρωσική κορβέτα

Πλέον, μπορεί να μεταφέρει 16 πυραύλους κρουζ, ενώ άλλα τα συστήματα της κορβέτας αντικαταστάθηκαν επίσης από τις σύγχρονες εκδόσεις.

Το πλοίο αναμένεται να επανέλθει στον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ