Αρχείο

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ελλάδα: Η Μόσχα ανοίγει Προξενείο στην Αλεξ/πολη - Σύγκρουση για τα Στενά & το Αιγαίο


Σφοδρή σύγκρουση έχουμε ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία για την Ελλάδα και κυρίως για την Αλεξανδρούπολη. Οι δύο υπερδυνάμεις κάνουν τα πάντα για να έχουν υπό την επιρροή τους την χώρα μας, καθώς έτσι μπορούν να ελέγχουν μια ολόκληρη περιοχή που ξεκινάει από τα Στενά, μετέπειτα στο Αιγαίο και φθάνει μέχρι την Α. Μεσόγειο.

Κυρίως όμως η Αλεξανδρούπολη είναι το κλειδί των εξελίξεων. Πριν λίγες ημέρες ο Τζέφρι Πάιατ είχε πει τα εξής: «Κρίσιμο δεσμό για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη», χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην ακριτική πόλη προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών για την ανέλκυση της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ».

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο επισκέφθηκε από κοινού με τον υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ο κ. Πάιατ υπογράμμισε επίσης τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μελλοντική ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

«Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι εδώ στην Αλεξανδρούπολη και μπορώ να υπογραμμίσω τη σχέση μας με την πόλη, καθώς και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μελλοντική ιδιωτικοποίηση του λιμανιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, εκφράζοντας την ελπίδα η ιδιωτικοποίηση «να γίνει με έναν τρόπο που θα την καταστήσει ελκυστική ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αμερικανικές εταιρείες».

Ο κ. Πάιατ επισκέπτεται συχνά την Αλεξανδρούπολη και δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού.

Δεν αφήνει αδιάφορους τους Δυτικούς συμμάχους η οποιασδήποτε μορφής ρωσική δραστηριότητα στη στρατηγική για τα συμφέροντά τους ακριτική αυτή πόλη με το νευραλγικής σημασίας λιμάνι και τον σταθμό υγροποιημένου αερίου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επέδωσε το προξενικό δίπλωμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το εκτελεστήριο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στον Κωνσταντίνο Παλακίδη. Στις 5 Σεπτεμβρίου ο κ. Παλακίδης ανέλαβε τα καθήκοντα του επίτιμου προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το 2019 συμπληρώνονται 210 χρόνια από την ίδρυση της προξενικής υπηρεσίας της Ρωσίας. Το προξενείο στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο λειτουργούσε και κατά την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, τίθεται εκ νέου σε λειτουργία μετά από περισσότερα από 100 χρόνια, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Σύμφωνα με τον προξενικό χάρτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις αρμοδιότητες του επίτιμου προξένου συμπεριλαμβάνεται η εξασφάλιση προστασίας των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών, που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στην προξενική περιοχή.

Σύμφωνα την ρωσική πρεσβεία, ο Κωνσταντίνος Παλακίδης είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας Thraki Palace AE, στην οποία ανήκει το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα και συνεδριακό κέντρο Ramada Plaza Thraki στην Αλεξανδρούπολη. Ένας επιχειρηματίας με κύρος, γνωστός για τη φιλανθρωπική δραστηριότητά του, σημειώνεται και προστίθεται πως υποστηρίζει την ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας και συμβάλλει στη διαιώνιση της ιστορικής παρουσίας των Ρώσων στην Αλεξανδρούπολη και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Aυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια σύγκρουση στην περιοχή. Οι ΗΠΑ θέλουν να ανακόψουν με κάθε τρόπο την επέλαση της Ρωσίας. Ήδη η Μόσχα έχει επιφέρει τα πρώτα πλήγματα στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ μέσω της προσέγγισης με την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χάσουν το Αιγαίο ή τμήμα του και να υπάρξει ρωσική δίοδος. Όμως πρόκειται για ένα μεγάλο ρίσκο από την Αθήνα. Τι θα κερδίσει η χώρα μας; Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να κλείσουμε πόρτες στη Μόσχα, αλλά να έχουμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι στο Μ. Μαξίμου.

Είναι γνωστό ότι όποιος ελέγχει το Αιγαίο ελέγχει ταυτόχρονα τρεις θαλάσσιες περιοχές και μια τεράστια έκταση.

Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε.

https://www.facebook.com/RusEmbGreece/posts/2674970892522474&width=500
https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1176114579723735040?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...