Εκκλησία

Πρώην συνεργάτης του Πατριάρχη Μόσχας: Ο Πάπας είναι η πέμπτη στήλη του παγκοσμιοποιημένου σχεδίου που θέλει να καταστρέψει τον Χριστιανισμό - Τι είπε για νέα συνάντηση Φραγκίσκου-Κύριλλου

Του Μανώλη Κείου

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ρώσος Ορθόδοξος Πατριάρχης Κύριλλος (Gundjaev), θα μπορούσαν να συναντηθούν το 2021 στο Nur-Sultan, πρωτεύουσα του Καζακστάν, όπως πρόσφατα μετονομάστηκε προς τιμήν του Προέδρου Nazarbaev, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του κοινωνικού τομέα για τις εξωτερικές σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Vsevolod Chaplin.

Υποστηρίζει ότι η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με βάση τα προγράμματα των ηγετών των δύο Εκκλησιών υπό την προοπτική του VII Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αρχηγών Παραδοσιακών Θρησκειών, στο οποίο και οι δύο θα είχαν την πρόθεση να συμμετάσχουν. Η πρόβλεψη καταγράφεται στην εφημερίδα Nezavisimaja Gazeta της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο Chaplin επεσήμανε μια ανακοίνωση από τον μονσινιόρ Χάλεν Ακάσεχ, επικεφαλής του Γραφείου για τις Σχέσεις με το Ισλάμ στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό Διάλογο. Στις 18 Σεπτεμβρίου , ο κ. Ακάσεχ συναντήθηκε με την σημερινή πρόεδρο της Γερουσίας Ντάριγκα Ναζαρμπεέεβα, κόρη του «αιώνιου προέδρου» του Καζακστάν, στο Nur-Sultan.

Ο μονσινιόρ Akasheh πήγε να εκπροσωπήσει την Αγία Έδρα στη XVII σύνοδο της Γραμματείας του ίδιου διαθρησκειακού Παγκοσμίου Συνεδρίου. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο ίδιος ο Πρόεδρος Nazarbaev, ο οποίος συνεχίζει σήμερα να παρακολουθεί την εθνική πολιτική στο προσκήνιο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κάλεσε τον Πάπα να μεταβεί στην Αστάνα-σήμερα Nur-Sultan- για να επιβραβευθεί η πολιτική του για την «παγκόσμια ειρήνη» των θρησκειών .

Η επιστολή πρόσκλησης είχε δοθεί στον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Pietro Parolin στη Ρώμη, ο οποίος τον ευχαρίστησε δηλώνοντας ότι το Φόρουμ του Καζακστάν «γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στον κόσμο», εξασφαλίζοντας τη στήριξη του Βατικανού για την ειρηνευτική πολιτική και τη συνύπαρξη. Το διεπιστημονικό Κογκρέσο του Nur-Sultan αναφέρεται ρητά στην προσευχή της Ασίζης που συγκάλεσε ο πάπας Ιωάννης Παύλος II το 1986. Ο Πολωνός πάπας επισκέφθηκε το Καζακστάν το 2001 και το 2021 θα είναι η εικοστή επέτειος της ιστορικής επίσκεψης, όπως υπενθύμισε ο ίδιος ο Τσάπλιν.

Ο πρώην συνεργάτης του πατριάρχη Μόσχας (Gundjaev) απολύθηκε το 2015 για υπερβολικά εξτρεμιστικές θέσεις και από τότε δεν παρέλειψε να παρέμβει πολλάκις σε δημόσιες συζητήσεις για να επιβεβαιώσει τις θέσεις του και να προσπαθήσει να θέσει υπό όρους την εθνική θρησκευτική πολιτική. Σημείωσε ότι στις μέρες του Συνεδρίου ο Παπάς θα μπορούσε να παρέμβει και «ακόμη και ο πατριάρχης σκοπεύει να επισκεφθεί το Νουρ Σουλτάν». Η πρόθεση του Τσάπλιν σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι ακριβώς να προειδοποιήσει ενάντια στην πιθανή πραγματοποίηση αυτής της ιστορικής συνάντησης μετά την Κούβα το Φεβρουάριο 2016, η οποία έλαβε χώρα μόλις τρεις μήνες μετά την απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με τον Τσάπλιν, «σήμερα δεν πρέπει να συναντήσουμε τον Μπεργκόλιο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι δεν φοβάται ένα νέο σχίσμα με τους παραδοσιακούς Καθολικούς της Δύσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραδοσιακοί είναι οι πραγματικοί σύμμαχοι της Ορθοδοξίας, πράγματι θα ήταν "δυνητικά ορθόδοξοι", ενόψει της αποκατάστασης της αληθινής χριστιανικής Ευρώπης. Υποστηρίζει επίσης ότι «το Βατικανό απέτυχε να ελέγξει τους δικούς του και δεν είναι πλέον ούτε μια αληθινή χριστιανική εξουσία · ο σημερινός πάπας αποφάσισε συνειδητά να είναι η πέμπτη στήλη του παγκοσμιοποιημένου σχεδίου που θέλει να καταστρέψει τον Χριστιανισμό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης