Ελληνοτουρκικά

Προ τετελεσμένων η Δ.Θράκη: Αισχρή προπαγάνδα από Ακσενέρ και "Καλό Κόμμα" με σημαίες "ανεξαρτησίας" - Δείτε τις εικόνες

Που το πάνε ακριβώς οι Τούρκοι μετά και την χθεσινή προκλητική φωτογραφία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, με χάρτη που απεικονίζει το δόγμα της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όπου με μπλε χρώμα φαίνονται όσα διεκδικεί η Τουρκία, δηλαδή το μισό Αιγαίο, εξαφανίζοντας τα ελληνικά νησιά «πρώτης γραμμής».

Χθες το βράδυ αρχικά η πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος «Καλό Κόμμα» Μεράλ Ακσενέρ (και στην συνέχεια μέλη του κόμματος της), ανέφερε στο προσωπικό της λογαριασμό:

«Ευτυχής επέτειος από την ίδρυση του #TurkTurkyaTurkCumhuriyeti, το οποίο δημιουργήσαμε πριν από 106 χρόνια.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να δηλώσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στον θείο μου Χασάν Τάσκιν Αργούν, ο οποίος είναι ένας από τους  ιδρυτές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».

https://twitter.com/meral_aksener/status/1168108618216087553

Την σκυτάλη των προκλήσεων πήρε και ο αντιπρόεδρος του «Καλού Κόμματος», καθηγητής του πανεπιστημίου Gazi και διευθυντής του ινστιτούτου «21st Century Turkey Institute», Ümit Özdağ με την προκλητική ανάρτηση στο δικό του λογαριασμό, της σημαίας της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

https://twitter.com/umitozdag/status/1168190954370719745

https://twitter.com/SBugraKavuncu/status/1168105190962208769

Μιλάμε για μία παράκρουση εθνικιστικής έξαρσης από την γειτονική χώρα, που παραθέτει ωμά διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών ποτισμένων με άφθονο ελληνικό αίμα, μέσω μιας αισχρής προπαγάνδας στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η τουρκική φρενίτιδα διεκδικήσεων έχει «απλώσει» επικίνδυνα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου με κύριο θέμα τους υδρογονάνθρακες, βασιζόμενη πάντα όμως στο τουρκικό δόγμα του νέο-οθωμανισμού που αποτελεί το πιο επικίνδυνο μείγμα πολιτικής στην Α.Μεσόγειο.

Αυτό το προκλητικό μοτίβο της παγίωσης των επεκτατικών τουρκικών διεκδικήσεων κατά της χώρας μας, με την διεκδίκηση 18 νησιών στο Αιγαίο, την προσπάθεια οριοθέτησης τουρκικής ΑΟΖ εντός της ελληνικής αποκλειστικής ζώνης, σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες εναέριες προκλήσεις της τουρκικής ΠΑ στο Αιγαίο, οδηγούν σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς το επόμενο διάστημα.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που ουσιαστικά ευρίσκονται σε παρατεταμένη ετοιμότητα από τις αρχές Ιουνίου, αποτελούν την μία και μοναδική εγγύηση της ελληνικής ανεξαρτησίας και μιας ισχυρής "απάντησης" σε κάθε πιθανό επιβουλέα των ελληνικών συμφερόντων.

Πρόκειται για ένα απροσπέλαστο «τείχος» που διαφυλάττει την πατρίδα μας κρατώντας έως τώρα το επίπεδο των τουρκικών απειλών ουσιαστικά σε λεκτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με προκλητικές διελεύσεις τουρκικών μαχητικών, τα οποία αποχωρούν κάθε φορά με την "ουρά στα σκέλια" από την ελληνική ΠΑ.

Όσες «Γαλάζιες πατρίδες» και να απεικονίσουν σε χάρτες και όσες σημαίες και να αναρτήσουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι Τούρκοι, ξέρουν πολύ καλά ότι το τίμημα που θα «πληρώσουν» σε μια προσπάθεια τους θα είναι εξαιρετικά βαρύ σε ανθρώπινο δυναμικό, και αυτό φροντίζει να τους θυμίζει η ένδοξη ελληνική ιστορία δια μέσου των αιώνων.  

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με προ μηνών άρθρο μας, «καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και πολλά χρόνια για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας (Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας (Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.

Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus, δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του ριζοσπαστικού ισλάμ», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τουρκική προπαγάνδα οδηγεί σε μια αυξανόμενη απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των μουσουλμάνων είναι τέτοια που όλα ελέγχονται από τους Τούρκους και τον μουφτή που είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες). Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αλεξέφ, λέγοντας ότι οι ιμάμηδες κηρύττουν αυτά που κηρύττουν χωρίς να τους ελέγχει κανένας.

«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε ποια εκπαίδευση και από ποιους έχουν λάβει», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ο Αλέξιεφ πρόσθεσε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ο Ερντογάν προετοιμάζει σταδιακά τον ισλαμικό «στρατό του», θέτοντας σοβαρή απειλή για τη κοσμική κοινωνία και τους γείτονές της.

Πρόκειται για την τρίτη «προειδοποίηση» που μας έρχεται από την Βουλγαρία.

Την πρώτη την είχε κάνει ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.

Ο ίδιος αρχικά είχε επισημάνει το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία με κάθε αφορμή.

«Το χριστιανικό εορταστικό μήνα Δεκέμβριο του 2016, η Βουλγαρία είχε αποτελέσει το αντικείμενο μιας σειράς διαδοχικών «τουρκο-πανηγυριών», τα οποία οργανώνονται και διεξάγονται από την Άγκυρα. Σκοπός τους είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών με την «μαμά πατρίδα», δήλωσε προ μηνών ο ίδιος ο Βούλγαρος πρώην ανώτατος αξιωματικός των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

«Όποιος, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ανιχνεύσει καλύτερα την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Βουλγαρίας-Τουρκίας, θα διαπιστώσει ότι αυτές μειώνονται σταθερά, και τίποτα νέο δεν έχει λάβει χώρα.

 Η Τουρκία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει η ίδια και δεν έχει εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική της, καθώς και τις οθωμανικές αξιώσεις της στην Βουλγαρία.

 «Ξεκινήσαμε από την ισχυρή στρατιωτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, για να φτάσουμε στην σχεδόν υποτελή θέση του σήμερα, στην οποία καμία βουλγαρική κυβέρνηση δεν γνωρίζει πώς να ενεργήσει σε αυτή την ασφυκτική τουρκική πίεση, αλλά και τις ακραίες συνθήκες που λαμβάνουν χώρα.

Ακριβώς επειδή οι κυβερνητικοί μας θεσμοί έχουν συνηθίσει να υπακούουν μόνο στα ευρω-ατλαντικά αφεντικά των Βρυξελλών, αλλά αυτά τα «μεγάλα αφεντικά» δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφασή τους σχετικά με το μέλλον της Βουλγαρίας. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η απόφασή τους, θα προσεγγίζει έστω και ελάχιστο το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον!», σημειώνει ο ειδικός.

«Η Τουρκία είναι η συνέχεια της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας και με την νυν ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους.

 Στην συνέχεια με επιθετικά μέτρα θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την επιρροή της στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας«, καταλήγει ο Goran Simeonov, ειδικός στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες την ταραγμένη περίοδο του 1990.

https://youtu.be/S7NIiQleuUQ?t=25

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...