Ένοπλες Συρράξεις

Προοίμιο πολεμικών εξελίξεων: Mετακινήσεις Σύρων στρατιωτών στα ισραηλινά σύνορα - Όπλο-«τέρας» παρουσίασαν οι Ιρανοί!

Άκρως επικίνδυνες εξελίξεις έχουμε σε Περσικό αλλά και στα σύνορα της Συρίας με το Ιράν, οι οποίες έχουν ¨οσμή" πολεμικών εξελίξεων.

Συγκεκριμένα έχουμε μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας ακριβώς δίπλα από τα ισραηλινά σύνορα, οι οποίες σε συνδυασμό με την επίδειξη νέων ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων δυναμιτίζουν ολόκληρη την Μέση Ανατολή.  

«Η περιοχή έχει γίνει επικίνδυνη εμπλέκοντάς μας στην προπαγάνδα για δήθεν ζημιές (στη Σαουδική Αραβία) οι οποίες μπορούν να επισκευαστούν σε δύο εβδομάδες, επειδή η Αμερική θέλει να κατακτήσει την περιοχή, αλλά εμείς δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Οι Αμερικανοί επιβάλλουν κυρώσεις σε ιδρύματα που έχουν ήδη απαλειφθεί, γεγονός που σηματοδοτεί την απόλυτη απελπισία της Αμερικής και δείχνει ότι η" μέγιστη πίεση "απέτυχε, καθώς το μεγάλο ιρανικό έθνος αντιστάθηκε με επιτυχία», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Ρουχανί στην ιρανική κρατική τηλεόραση .

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μπορεί να δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αποφύγουν τον πόλεμο με το Ιράν και ότι τα επιπρόσθετα στρατεύματα που διατάχθηκαν να εγκατασταθούν στην περιοχή του Κόλπου έχουν ως αποστολή «την αποτροπή και την άμυνα», αλλά μάλλον δεν έπεισε κανέναν.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα αποκαλύφθηκε η παρουσία 18 βαλλιστικών πυραύλων του σώματος των Ιρανών Φρουρών, συμπεριλαμβανομένων των Qader, Emad, Sejjil, Khorramshahr και Qiam.

Το Ιράν παρουσίασε επίσης το σύστημα αεράμυνας Bawar 373, ένα ιρανικό κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας, συγκρίσιμο με το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300. Το σύστημα εκτοξεύει πυραύλους Sayyad που κατασκευάζονται από το Ιράν.

Η εμβέλεια των πυραύλων ανέρχεται στα 300 χιλιόμετρα και το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει ταυτόχρονα αρκετά εχθρικά αεροσκάφη από μεγάλες αποστάσεις.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη και αρκετές ιρανικές επαρχίες με την ευκαιρία της έναρξης της " Εβδομάδας Άμυνας", με αφορμή τον πόλεμο που διεξήγαγε το ιρανικό καθεστώς κατά του πρώην Ιρακινού Προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.

Η φετινή εορτή συμπίπτει με τις αυξανόμενες απειλές κατά του Ιράν, από τις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία.

Αυτή η ένταση βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της επίθεσης drone εναντίον των εγκαταστάσεων της Saudi Aramco, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία ρίχνουν την ευθύνη στο Ιράν.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1175789177369190401

 

Την ίδια περίοδο, ο στρατός της Συρίας έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις αποτελούμενες από άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, στρατιώτες, πυρομαχικά και όπλα στις πόλεις Jamlah και Aabdyn κοντά στα συριακά σύνορα με τα Ισραηλινά  Υψώματα του  Γκολάν για άγνωστους λόγους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).

Άλλη πηγή ανέφερε ότι η οργάνωση Χεζμπολάχ προσπαθεί να φέρει υπό τον πλήρη έλεγχό της την περιοχή Quneitra κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Συρίας, με σκοπό την δημιουργία βάσεων, ενώ προσλαμβάνει συνεχώς μέλη  στην περιοχή.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται το Ιράν, το οποίο σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ, θα ενεργοποιήσει Σύρους, σιιτικές πολιτοφυλακές, και Χεζμπολάχ, κατά του Ισραήλ.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ