Κόσμος

Πούτιν: Έχουμε μια πολυθρησκευτική χώρα, αλλά όλες οι θρησκείες μας έχουν τις ίδιες αξίες

Οι κοινές ηθικές αξίες όλων των θρησκειών που εκπροσωπούνται στη Ρωσία εγγυώνται τη σταθερότητα του ρωσικού κράτους, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Έχουμε μια πολυθρησκευτική χώρα, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, όλες οι θρησκείες μας έχουν τις ίδιες αξίες. Όσον αφορά την ηθική συνιστώσα, είναι πρακτικά ίδιες", δήλωσε ο Πούτιν στο χωριό Botlikh την Πέμπτη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την πολιτοφυλακή του Dagestani που αγωνίστηκε κατά των τρομοκρατών τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1999.

"Το γεγονός ότι οι λαοί μας διατηρούν μια τέτοια στάση απέναντι σε αυτές τις αξίες είναι η κύρια εγγύηση της κρατικής μας σταθερότητας", δήλωσε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι 2.000 τζαμιά χτίστηκαν στο Νταγκεστάν τα τελευταία χρόνια. "Αυτοί που ήρθαν εδώ με όπλα στα χέρια τους κάτω από το πανό του Ισλάμ δεν θα είχαν κατασκευάσει τόσα πολλά τζαμιά εδώ», είπε.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον λαό του Νταγκεστάν, ο οποίος του είπε ότι αυτοί και τα μεγάλα παιδιά τους «θα σταθούν όπου χρειάζεται» για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ