Κόσμος

Πολιτική θύελλα στη Βρετανία: Παραίτηση από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας στη Βρετανία, για το Brexit, ήρθε άλλη μία παραίτηση. Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Τζον Μπέρκοου, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση, έπειτα από μια δεκαετία.

Ο Μπέρκοου ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου, αλλά μπορεί να αποχωρήσει νωρίτερα, αν οι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές. Ο Μπέρκοου επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του.

Βρετανία: Γιατί παραιτήθηκε ο Μπέρκοου

«Στις εκλογές του 2017, υποσχέθηκαν στη σύζυγο και τα παιδιά μου ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες. Είναι μια υπόσχεση που θέλω να κρατήσω. Αν η Βουλή ψηφίσει απόψε υπέρ των πρόωρων εκλογών, η θητεία μου ως πρόεδρος της Βουλής και ως βουλευτής θα τελειώσει ότι ολοκληρωθεί αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του. «Αν οι βουλευτές δεν ψηφίσουν υπέρ των πρόωρων εκλογών, κατέληξα ότι η πιο δημοκρατική ενέργεια από μέρους μου θα είναι να αποχωρήσω στις 31 Οκτωβρίου».

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν απόψε υπέρ της πρότασης του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές. Για να περάσει το αίτημα του πρωθυπουργού, απαιτείται να το στηρίξουν τα 2/3 των βουλευτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...