Τεχνολογία

Ποια είναι η πραγματική απειλή από τα "Ρομπότ-Δολοφόνους";

"Δολοφόνοι Ρομπότ" θα μπορούσαν να προβούν σε "θηριωδίες" υποστηρίζει πρώην μηχανικός της Google.

Η Laura Nolan, πρώην μηχανικός λογισμικού της Google που εγκατέλειψε την εταιρεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Project Maven, το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google για στρατιωτικά αεροσκάφη, λέει ότι τα ρομπότ δολοφόνοι θα μπορούσαν να διαπράξουν φρικαλεότητες. Εάν οι κυβερνήσεις μετατρέψουν τον έλεγχο των συστημάτων όπλων σε πλήρως αυτόνομες μηχανές, μπορεί να αντιμετωπίσουμε καταστροφικές, ακούσιες καταστροφές ή πράξεις πολέμου.

Η Nolan είπε στην Guardian αυτή την εβδομάδα ότι πρέπει πάντα να υπάρχει ένα ανθρώπινο δάχτυλο στη σκανδάλη ή αλλιώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει "καταστροφικά πράγματα για τα οποία δεν είχε προγραμματιστεί αρχικά". Όχι πως και οι άνθρωποι δεν διαπράττουν φρικαλεότητες.....

Αν και οι περισσότεροι επιστήμονες θέλουν να απαγορευτούν πλήρως τα αυτόνομα όπλα, οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία πρόθεση να το κάνουν. Θα περιορίσει την ικανότητά τους να διαπράξουν μαζική δολοφονία. Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν επενδύσει σε αυτόνομα όπλα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ρομπότ για μάχες.

"Θα μπορούσατε να έχετε ένα σενάριο όπου τα αυτόνομα όπλα που έχουν αποσταλεί για να κάνουν μια δουλειά αντιμετωπίζουν απρόσμενα σήματα ραντάρ σε μια περιοχή που ψάχνουν", δήλωσε η Nolan στο The Guardian.

Η Νολαν έδειξε μια υποθετική προβληματική περιοχή, υποδηλώνοντας ότι μια μηχανή θα μπορούσε να σφάλει κυνηγώντας εχθρικούς μαχητές και να ανοίξει πυρ. Αλλά οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που αναπτύσσουν αυτές τις μηχανές και οι άνθρωποι που αποτελούν την κυβέρνηση έχουν «κάνει λάθη» και έχουν σφαγιάσει αθώους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

"Πολύ λίγοι άνθρωποι μιλούν για αυτό, αλλά αν δεν προσέχουμε ένα ή περισσότερα από αυτά τα όπλα, αυτά τα ρομπότ δολοφόνοι, θα μπορούσαν τυχαία να ξεκινήσουν έναν πόλεμο, να καταστρέψουν έναν πυρηνικό σταθμό και να προκαλέσουν μαζικές φρικαλεότητες", πρόσθεσε η Νολάν.

Βέβαια έτσι που πάει ο πλανήτης, σε λίγο θα βγουν ακτιβιστές να μας πουν και για τα...δικαιώματα των ρομποτ!!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ