ΗΠΑ

Ο Τραμπ ζητά την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής

Την παραίτηση του Άνταμ Σιφ, του επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, κατηγορώντας τον για παραποίηση του εγγράφου της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού Προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ζήτησε την παραίτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, κατηγορώντας τον για παραποίηση σχετικά με το δημοσιευμένο έγγραφο από την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έγινε στις 25 Ιουλίου.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1178074545443479553

​Ο Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, ζήτησε σχετική έρευνα για αυτό που εκείνος χαρακτήρισε «πλασματικό» ως προς το κείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού Προέδρου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1178074551541997568

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να εξαπολύσει τα δικά του πυρά εναντίον της διαδικασίας καθαίρεσής του, που έχει αρχίσει εξαιτίας της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 25 Ιουλίου, και φέρεται να του ζήτησε εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συγεκριμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας, αν και οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ πως χρησιμοποιεί τη δύναμή του έναντια ενός πιθανού ανθυποψηφίου στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν το 2020.

Από τα πρακτικά, πάντως, δεν φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τον Ουκρανό ομόλογό του με «πάγωμα» οικονομικής βοήθειας, σε περίπτωση που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ικανοποιούσε το αίτημα του Αμερικανού Προέδρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ