Κόσμος

Ο Τζόνσον μπορεί να εντάξει το Brexit στην ομιλία της Βασίλισσας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέλει να εντάξει το Brexit στην ομιλία της Βασίλισσας και στη συνέχεια να το θέσει προς ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα προσπαθήσει να προωθήσει τη συμφωνία του για το Brexit θέτοντάς τη στην ομιλία της Βασίλισσας, όταν το κοινοβούλιο ανοίξει ξανά στις 14 Οκτωβρίου, αναφέρει η Mail της Κυριακής.

Η Downing Street μελετά σχέδια για σύνδεση της συμφωνίας Brexit με ένα «τεράστιο πακέτο προς το εσωτερικό», προκειμένου να κερδίσει τους «αντάρτες» και τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος στην ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ανώνυμη πηγή από τη Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι η νέα συμφωνία αποχώρησης σε συνδυασμό με την ομιλία της Βασίλισσας είναι «η μεγαλύτερη ελπίδα» να πάρει το «ναι» ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.

«Αν το καταψηφίσουν αυτό, καταψηφίζουν το Brexit και μπορούν να εξηγήσουν γιατί το έκαναν αυτό στους ψηφοφόρους τους στις εκλογές αρκετά σύντομα», ανέφερε η πηγή.

Η κίνηση εκτιμάται ως σοβαρό ρίσκο της κυβέρνηση, ωστόσο, καθώς η ψηφοφορία που ακολουθείται, σύμφωνα με τον νόμο, από την ομιλία της Βασίλισσας συχνά οδηγεί στην παραίτηση του πρωθυπουργού ή σε γενικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να τους ζητήσει να μην επιτρέψουν παράταση εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι η συμφωνία αποχώρησης που είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τεθεί προς επαναδιαπραγμάτευση.

Παρά την απαίτηση του Τζόνσον για την αλλαγή του ιρλανδικού backstop οι ηγέτες της ΕΕ ανέφεραν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρουσίασε «αξιόπιστες» εναλλακτικές λύσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...