Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει όνομα - Οι δύο επιλογές για τη νέα ονομασία του

Θα υπάρχει σαφής αναφορά στο κλίμα και το περιβάλλον.

Στην απόφαση να προχωρήσει σε μερική αλλαγή του ονόματός τους, προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μία ονομασία που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων, δυο προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το τελευταίο διάστημα.

Η μία θέλει το κόμμα της Κουμουνδούρου να παίρνει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά» και η δεύτερη πρόταση είναι το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία».

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως κανένα στέλεχος δεν έχει φέρει αντιρρήσεις στο να συμπεριληφθεί η λέξη πράσινο, δίπλα από τον τίτλο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τσίπρας: Χρειάζονται άμεσα μέτρα και δεσμεύσεις για το κλίμα

«Σήμερα, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, οι ηγέτες όλων των χωρών έχουν την ευκαιρία -και οφείλουν- να ανταποκριθούν στην απαίτηση της νέας γενιάς που διαδηλώνει παγκοσμίως, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του πλανήτη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook και καταλήγει:

«Δε χρειάζονται άλλες υποσχέσεις, έχουν δοθεί αρκετές. Χρειάζονται άμεσα μέτρα και δεσμεύσεις. Χρειάζεται να ακούσουν όλοι, τους εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές, που με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο ζητούν την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Διότι μόνο αυτοί έχουν πραγματικά συνειδητοποιήσει τι διακυβεύεται. Δεν είναι το δικό μας μέλλον, είναι το δικό τους, το μέλλον των παιδιών μας. Με λίγα λόγια, οφείλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...