Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η μεγάλη αδυναμία του στα αδέσποτα

Οι περισσότεροι ίσως να μην το γνωρίζουν αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, στις περιοδείες του δεν παραλείπει να μαζεύει αδέσποτα, όπου κι αν τα βρει. Γατάκια και σκυλάκια.

Πηγαίνοντας για παράδειγμα στη Βέροια σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε όταν πετάχτηκε μπροστά του ένα αδέσποτο σκυλάκι. Ο πρωθυπουργός βγήκε από το αυτοκίνητο, το μάζεψε, και στη συνέχεια το χάρισε σε ένα ίδρυμα για τα παιδιά, αφού πρώτα το εμβολίασε.

Το ίδιο έκανε πηγαίνοντας προς τη Βεργίνα, την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ένα ακόμα περιστατικό που αποκαλύπτει ο Βηματοδότης ο κ. Μητσοτάκης κατευθυνόταν προς τον Μυστρά, όταν πέτυχε στον δρόμο του ένα γατάκι, το οποίο και περιμάζεψε. Το έφερε μαζί του στην Αθήνα και το χάρισε και αυτό σε παιδάκια.

Η φωτογραφία αυτή είναι ενδεικτική. Την είχε αναρτήσει στο facebook και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

«Θα αποκτήσει και το Μέγαρο Μαξίμου το δικό του κατοικίδιο;»

Ο Βηματοδότης πάντως προχωρά περισσότερο αναρωτώμενος αν θα αποκτήσει και το Μέγαρο Μαξίμου το δικό του «επίσημο» κατοικίδιο, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

«Ρώτησα αρμοδίως εάν πρόκειται να αποκτήσει και το Μέγαρο Μαξίμου το δικό του κατοικίδιο, όπως συμβαίνει στην Ντάουνιγκ Στριτ με την Ντελίν (ράτσας Τζακ Ράσελ) του Μπόρις Τζόνσον ή τον Πάτον του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλλον, όπως κατάλαβα, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει (στην παρούσα φάση τουλάχιστον)», αναφέρει ο συντάκτης.

Η αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ζώα αποδεικνύεται στην πράξη και από το γεγονός ότι μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα πήραν ένα σκυλάκι που το χάρισαν στην κόρη τους Δάφνη.

Στη ΔΕΘ

Αξίζει να σημειωθεί πως και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε τόσο με τα αδέσποτα, όσο και με ειδικά εκπαιδευμένα ζώα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε ένα νέο πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς.

«Υπάρχει μία συνολική ανάγκη να ξαναδούμε το νομοθετικό πλαίσιο – και έχω ήδη ζητήσει από την κοινωνία των πολιτών, από φιλοζωικές οργανώσεις να μας κάνουν προτάσεις για ένα συνολικό σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά στα ζώα συντροφιάς. Οι προηγούμενες προτάσεις που είχαν γίνει ήταν εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς δεν μπορεί να θεωρείται φορολογικό τεκμήριο το να έχει κάποιος ένα ζώο συντροφιάς. Θα υπάρξει μία συνολική στρατηγική για το ζήτημα αυτό για το οποίο έχουμε μεγάλη προσωπική ευαισθησία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μια ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα περίπτερα της Εκθεσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την χαρά να απολαύσει δύο συναντήσεις.
Η πρώτη ήταν με σκύλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσκυψε και χάιδεψε, και η δεύτερη με σκύλο της ΕΜΑΚ, ο οποίος μάλιστα συμπάθησε τόσο πολύ τον πρωθυπουργό που του το έδειξε με… ένα φιλί.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ