Κόσμος

Οργισμένοι οι Τούρκοι με «τηλεοπτική» προπαγάνδα κατά Ερντογάν: Το Netflix καθορίζει το μέλλον Άγκυρας – Ουάσιγκτον; Θέτει την χώρα στον άξονα του κακού

Πυρ και μανία φέρονται να είναι οι Τούρκοι και ειδικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ερντογάν, μετά την εμφάνιση σε δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική σειρά στο Netflix,  φωτογραφίας υποτιθέμενου Τούρκου δολοφόνου (ηθοποιού), ως βάρβαρου στυγνού δολοφόνου , έχοντας πλάι του ως φόντο,  φωτογραφίες του Ατατούρκ και του Ερντογάν.

«Η τηλεοπτική πλατφόρμα  Netflix, έδειξε για ακόμη μια φορά την απέχθεια προς την  Τουρκία παρουσιάζοντας ως "αιμοσταγή δολοφόνο", Τούρκο, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα εναντίον του τουρκικού καθεστώτος του ΑΚΡ», γράφει μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα.

Στο πρώτο επεισόδιο νέας σειράς της πλατφόρμας Netflix στο Βέλγιο με το την ονομασία '13 Εντολές, εμφανίστηκαν ουσιαστικά οι Τούρκοι, ως βάρβαροι και δολοφόνοι χρησιμοποιώντας φωτογραφίες του Ατατούρκ και του Ερντογάν, "ουρλιάζει" το άρθρο.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά όταν Τούρκος δολοφόνος "κόβει τον λαιμό άλλου ηθοποιού". Η σειρά με θέμα το έγκλημα και φόντο τις φωτογραφίες του Ατατούρκ και του Ερντογάν στον τοίχο, υπερτονίζει  ότι ο δολοφόνος ήταν Τούρκος που συνδέεται ουσιαστικά  με το σημερινό τουρκικό καθεστώς .

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας κατευθύνονται προς μια μεγάλη και σφοδρή «θύελλα», σύμφωνα με πολλούς αμυντικούς αναλυτές και ειδικούς στις ΗΠΑ, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός εξουδετέρωσης του τουρκικού δικτατορικού καθεστώτος αλλά και ο πιθανός διαμελισμός της χώρας λόγω Κουρδιστάν.

Όπως είχε αποκαλύψει τουρκική εφημερίδα  για παλαιότερο επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί με την νατοϊκή άσκηση Trident Juncture, -και αφορούσε την στοχοποίηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (αφού Νατοϊκός επιτελής τον είχε τοποθετήσει στους «εχθρούς» της συμμαχίας), όλα αυτά ανταποκρίνονταν τελικά στην πραγματικότητα, σημαίνοντας αυτόματα συναγερμό στην Άγκυρα.

Κατά την διάρκεια τότε άσκησης του ΝΑΤΟ στην φάση της ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε την στρατιωτική άσκηση Trident Juncture τον Νοέμβριο του 2018, το ΝΑΤΟ είχε  χρησιμοποιήσει εξώφυλλο του περιοδικού Times, στο οποίο απεικονίζονταν ο Ερντογάν μαζί με τον Ρώσο και Ούγγρο ηγέτη ως «εχθροί».

Οι  Times είχαν περιγράψει τότε τον Ερντογάν ως «πανίσχυρο» ηγέτη που κυβερνάει με την άσκηση απειλών και βίας.

Η άσκηση Trident Juncture είχε υλοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2018 και ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο, μιας και περιλάμβανε 50.000 στρατιώτες σε μια περιοχή που εκτείνονταν από τη Βαλτική Θάλασσα έως την Ισλανδία. Περίπου 250 αεροσκάφη, 65 σκάφη και μέχρι 10.000 οχήματα συμμετείχαν στην άσκηση.

Το προηγούμενο σχέδιο του ΝΑΤΟ σε παλαιότερη άσκηση αφορούσε επίθεση της συμμαχίας στην Τουρκία, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Πρόκειται για στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, η οποία στόχευε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ.

Ένας αξιωματικός του νορβηγικού στρατού είχε βάλει το πορτρέτο του Ατατούρκ στον «κατάλογο των εχθρικών ηγετών» ως «δικτάτορα» του «Skolken», μιας φανταστικής εχθρικής χώρας, κατά τη διάρκεια άσκησης με τη βοήθεια υπολογιστή.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε επίσης ένα παίγνιο πολέμου και λαϊκής εξέγερσης που υποτίθεται ότι ξέσπασε μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κατά του ηγέτη της υποτιθέμενης χώρας «Skolken», η οποία απεικόνιζε την Τουρκία.

Το ίδιο ακριβώς σενάριο κατά τύχη ανέφερε με βαρυσήμαντο άρθρο του και ο συντάκτης της Yeni Safak και σύμβουλος του Ερντογάν Ι.Καραγκιούλ.

Μιλάμε για αστικό ή εμφύλιο πόλεμο εντός της Τουρκίας, για τον οποίο οι Τούρκοι κατηγορούν ΗΠΑ, Ισραήλ και ΕΕ από κοινού, και ο οποίος αφορά όχι μόνο την εκδίωξη του  Ερντογάν, αλλά και την διχοτόμηση της χώρας ενόψει δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν λόγω ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή.

"Όπως οι Σταυροφόροι συνέρρεαν γύρω από την Ιερουσαλήμ και την κατέστρεψαν τελικά, έτσι και σήμερα όσοι έρχονται στην Τουρκία καταστρέφουν ό, τι αγγίζουν. Σπέρνουν τους σπόρους του θυμού, του μίσους, της σφαγής και του κακού. Προετοιμάζουν τη χώρα για νέες πολυεθνικές παρεμβάσεις», αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ι,Καραγκιούλ.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σύντομα εξελίξεις  στην γειτονική χώρα ειδικά μετά το ταξίδι του Ερντογάν στην Ρωσία, το οποίο φέρεται να άνοιξε για την Τουρκία, τους "Ασκούς του Αιόλου".

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ