Εσωτερική Ασφάλεια

Ολοκληρώνεται το παζλ της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο - Συντάσσεται κατηγορητήριο -Έρευνες για τη γιάφκα των όπλων


Οι αρχές φέρεται να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο, ενώ μένει να εντοπιστούν τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο φέρεται να έχουν καταλήξει οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης αναμένεται να ξετυλιχθεί πλήρως όταν εντοπιστούν τα όπλα και τα εκρηκτικά που έχουν χαθεί.

Βάσει πηγών που επικαλείται η ΕΡΤ, δυο υπαξιωματικοί, ο πρώην και ο νυν διαχειριστής της αποθήκης, μεταφέρονται από τη Λέρο στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο στελέχη θα κρατηθούν σε στρατιωτικό - και όχι αστυνομικό - χώρο, κάτι που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, θα ακολουθήσει σύσκεψη των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ενδεχομένως να συνταχθεί δικογραφία για την παραπομπή των εμπλεκομένων στο Ναυτοδικείο.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας θα μπουν επίσης τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, όταν και εκτιμάται ότι σημειώθηκε η απώλεια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται να έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο
Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απώλειας του στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο βρίσκονται οι Αρχές, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι έρευνες εντείνονται και όπως είπε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά το χρονικό της υπόθεσης, η απώλεια του στρατιωτικού υλικού έγινε αντιληπτή τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας. Από αρκετά νωρίς, το σενάριο της βοήθειας «εκ των έσω» κέρδιζε έδαφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ