Εκκλησία

Οι Χριστιανοί σφαγιάζονται, όμως στα Μέσα δεν αναφέρεται τίποτα: Τα μαρτύρια της Αφρικής

"Στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη, μια βαθιά κρίση προκλήθηκε από παρατεταμένη ανθρώπινη παρέμβαση, στην οποία κυριαρχεί μια «κουλτούρα των αποβλήτων» (LS 16) και μια εξωπρακτική νοοτροπία», δήλωσε το Βατικανό.

«Ο Αμαζόνιος είναι μια περιοχή με πλούσια βιοποικιλότητα· είναι πολυεθνοτική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική· είναι ένας καθρέφτης όλης της ανθρωπότητας που για την υπεράσπιση της ζωής απαιτεί διαρθρωτικές και προσωπικές αλλαγές από όλους τους ανθρώπους, τα έθνη και από την Εκκλησία».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια Συνόδου Επισκόπων για την περιοχή του Αμαζονίου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στη Ρώμη από τις 6 έως τις 27 Οκτωβρίου. Σε συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την περιοχή του Αμαζονίου είναι "η απειλή για τη ζωή των πληθυσμών και της επικράτειας που προέρχεται από τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των κυρίαρχων τομέων της κοινωνίας".

Το πρόγραμμα για τη Σύνοδο του Αμαζονίου στη Ρώμη, μεταξύ άλλων, μιλά για "απειλούμενη ζωή", "θρησκεία και διαπολιτισμικότητα", "εξτρεπιστική καταστροφή" και "αυτόχθονες λαούς". Υπάρχει, ωστόσο, μια άλλη ομάδα "ιθαγενών" των οποίων η ζωή έχει «απειληθεί» και που ζουν κάτω από μια υπαρξιακή φυσική «καταστροφή». Είναι οι διωγμένοι Χριστιανοί και το Βατικανό θα πρέπει να αφιερώσει την επόμενη Σύνοδο σε αυτούς.

"Του ζήτησαν να αρνηθεί τον Χριστό και όταν αρνήθηκε του έκοψαν το δεξί του χέρι, τότε αρνήθηκε [ξανά], του το έκοψαν ως τον αγκώνα, και όταν πάλι αρνήθηκε, τον πυροβόλησαν στο μέτωπο, το λαιμό και το στήθος" αποκάλυψε ένας ένας Νιγηριανός χριστιανός, ο Enoch Yeohanna, για τη δολοφονία του πατέρα του το 2014. Η δίκη των Νιγηριανών Χριστιανών έχει προσδιοριστεί ως "ένας παγκόσμιος εφιάλτης". Αλλά συμβαίνει σε πολλές χώρες.

"Η δίωξη των χριστιανών σε όλο τον κόσμο είναι ένα από τα μεγάλα κακά της εποχής μας", έγραψε πρόσφατα ο κληρικός Ο Benedict Kiely, ιδρυτής της Nasarean.org, αφιερωμένος στην ανακούφιση των διωγμών των χριστιανών.
"Τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι εξαιρετικά σιωπηλά για τις επιθέσεις εναντίον των χριστιανών. Την ίδια εβδομάδα με τη φοβερή επίθεση στο τζαμί του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας - ένα θλιβερό και ασυνείδητο έγκλημα - περισσότεροι από διακόσιοι χριστιανοί σκοτώθηκαν στη Νιγηρία. δεν υπήρχαν πορείες για τους χριστιανούς που μαρτύρησαν, δεν υπήρχαν καμπάνες που να χτυπούν πένθιμα με οδηγία από τις κυβερνήσεις, δεν υπήρχαν μπλουζάκια "Je suis Charlie" ... καμία δημόσια αγανάκτηση".

Οι τρομοκράτες της Boko Haram πρόσφατα έκοψαν τα αυτιά των χριστιανών μετά την απαγωγή τους από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής επιδρομής σε μια κυρίως χριστιανική πόλη στο βόρειο Καμερούν. Ο οργανισμός Barnabas Fund εξήγησε ότι "οι ισλαμιστές εξτρεμιστές μπούκαραν στα σπίτια, άρπαξαν τις γυναίκες και τους έσυραν στα περίχωρα της πόλης Γαγκαλάρι στην περιοχή της Γιαγούας όπου έκοψαν ένα αυτί από κάθε θύμα". Λίγες μέρες αργότερα, επίσης στο Καμερούν, ένας μεταφραστής της Βίβλου, ο Angus Fung, σκοτώθηκε μέχρι θανάτου και το χέρι της συζύγου του αποκόπηκε. Στη συνέχεια, ένας καθολικός ιερέας, ο David Tanko, σκοτώθηκε στη Νιγηρία και το αυτοκίνητο και το σώμα του παραδόθηκαν στις φλόγες. Τον περασμένο μήνα δολοφονήθηκε ένας άλλος Νιγηριανός ιερέας, ο Paul Offu. Πέρυσι, δύο καθολικοί ιερείς και 13 προσκυνητές ήταν μεταξύ των θυμάτων σε μία επίθεση στη Νιγηρία.

Τέσσερις Χριστιανοί στη Μπουρκίνα Φάσο δολοφονήθηκαν πρόσφατα γιατί φορούσαν σταυρούς. "Οι Ισλαμιστές έφτασαν και ανάγκασαν τους πάντες να ξαπλώσουν στο έδαφος", ανέφερε ο επίσκοπος Laurent Birfuoré Dabiré της επισκοπής Ντόρι.

Οι τέσσερις άνθρωποι φορούσαν σταυρό και έτσι τους σκότωσαν επειδή ήταν Χριστιανοί και αφού τους δολοφόνησαν, οι ισλαμιστές προειδοποίησαν όλους τους άλλους χωρικούς ότι αν δεν μεταστραφούν στο Ισλάμ θα σκοτωθούν και αυτοί».

Εκατοντάδες χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων 433 παιδιών, «αντιμετωπίζουν επιθέσεις ή διαφεύγουν από εξτρεμιστές ισλαμιστέςς στο Μάλι», όπου τον Ιούνιο σφαγιάστηκαν 100 άντρες, γυναίκες και παιδιά στο Sobame Da, ένα κυρίως χριστιανικό χωριό.

Ο David Curry, πρόεδρος της Open Doors, αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) που παρακολουθεί τις διώξεις των χριστιανών, έχει ορίσει τις χριστιανές γυναίκες ως "την πιο διωγμένη ομάδα στον κόσμο". Η καταπίεση και ο ακρωτηριασμός τους είναι εκπληκτικές. Στη Νιγηρία, η Boko Haram εξακολουθεί να κρατάει ένα απαχθέν κορίτσι, τη Leah Sharibu. Θα μπορούσε να απελευθερωθεί μαζί με τους συμμαθητές της, αλλά η Leah αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη χριστιανική της πίστη. Οι χριστιανές γυναίκες επίσης πέφτουν θύματα απαγωγής και υποδουλώνονται στο Πακιστάν. "Κάθε χρόνο τουλάχιστον χίλια κορίτσια αρπάζονται, βιάζονται και αναγκάζονται να εξισλαμιστούν εξαναγκαζόμενες να παντρευτούν τους βασανιστές τους", δήλωσε ο Τάμπασμ Γιούσαφ, καθολικός δικηγόρος που συνδέεται με την ιταλική ΜΚΟ St. Egidio. Αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο και στην Αίγυπτο, όπου οι χριστιανές γυναίκες αντιμετωπίζουν μια «επιδημία απαγωγής, βιασμού, ξυλοδαρμών και βασανιστηρίων».

Η πιο διάσημη από αυτές τις διωγμένες χριστιανές γυναίκες, η Asia Bibi, πέρασε άσκοπα σχεδόν μια δεκαετία στη φυλακή του Πακιστάν για «βλασφημία» - αναμένοντας την εκτέλεσή της - πριν απελευθερωθεί. Τον Μάιο, μεταφέρθηκε στον Καναδά, όπου επανασυνδέθηκε με την οικογένειά της. Σύμφωνα με την Bibi:

«Όταν οι κόρες μου με επισκέφτηκαν στη φυλακή, ποτέ δεν φώναξα μπροστά τους, αλλά όταν έφευγαν μετά τη συνάντηση στη φυλακή συνήθιζα να κλαίω γεμάτη πόνο και θλίψη».

Οι δορυφόροι της NASA παρακολούθησαν τις πυρκαγιές του Αμαζονίου, προτρέποντας τους ηγέτες του κόσμου να δεσμευτούν για την προστασία του τροπικού δάσους. Αλλά η καύση, η κοπή και η δολοφονία χριστιανών δεν παρακολουθούνται από δορυφόρους και τα δεινά τους δεν φαίνονται στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες μας. Στην πραγματικότητα, φαίνεται στη Δύση σαν να μην υπάρχει καν η δίωξη των χριστιανών. Το Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος, άλλοι κληρικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν μια επιλογή: να ρίξουν φως σε αυτούς τους διωγμένους χριστιανούς ή να κατηγορηθούν για εκούσια τύφλωση.

Πηγή: Freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...