Υγεία

Ξάνθη: «Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου στη Θράκη - Αρνητική πρωτιά

Η Θράκη είναι από τις περιφέρειες, που έχουν πληγεί από τον ιού του Δυτικού Νείλου, με 42 άτομα να έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής.

 

Συνολικά στη Θράκη 42 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέχρι στιγμής, με την Ξάνθη να διατηρεί την αρνητική πρωτιά. Ακολουθεί η Κομοτηνή με 7 κρούσματα και ο Έβρος με 3 κρούσματα.

Μόνο στην Ξάνθη από την αρχή του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί 32 κρούσματα, με τον ιό αντί να υποχωρεί να επεκτείνεται συνεχώς.

Η Ξάνθη διατηρεί αρνητική πρωτιά στην χώρα, ενώ στην περιοχή ηλικιωμένοι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό έχασαν την μάχη με τη ζωή και συμπεριλαμβάνονται στα 15 πανελλαδικά θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μια εβδομάδα τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ξάνθη ανέρχονταν σε 28.

Στην γειτονική Καβάλα, ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει χτυπήσει 30 άτομα ενώ 1 κρούσμα καταγράφεται και στη Δράμα. Συνολικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκη 73 άτομα έχουν προσβληθεί φέτος από τον ιό, ενώ αρκετοί φαίνεται πως έχουν χάσει και τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...