ΗΠΑ

Ντόριαν: Εξασθενεί ο τυφώνας ενώ κινείται προς τη Φλόριντα


Σε Κατηγορία «2» υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Ντόριαν, αφού έπληξε τις Μπαχάμες και άφησε στο πέρασμά του 5 τουλάχιστον νεκρούς.

Ο τυφώνας Ντόριαν έπληξε με σφοδρότητα τις Μπαχάμες, προκαλώντας τον θάνατο σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Τουλάχιστον 13.000 σπίτια καταστράφηκαν στην Καραϊβική.

Σε Κατηγορία «2» υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Ντόριαν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).Αυτή τη στιγμή, ο τυφώνας βρίσκεται 170 χιλιόμετρα ανατολικά του Φορτ Πιερς, στη Φλόριντα, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων τα 175 χιλιόμετρα ανά ώρα.

https://twitter.com/weatherchannel/status/1168905848963444736?ref_src=twsrc%5Etfw

​Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1 Σεπτεμβρίου, η ισχύς του τυφώνα είχε φθάσει στην Κατηγορία «5», προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχών.

Τις επόμενες ώρες, ο Ντόριαν αναμένεται να κινηθεί βορειοδυτικά και να πλήξει τις ακτές της Φλόριντας – αισθητά εξασθενημένος ωστόσο.

Εκτός της Φλόριντας, σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού έχουν τεθεί και οι πολιτείες Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέρασμα του τυφώνα από τις Μπαχάμες ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφικό, καθώς τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βόρεια τμήματα του νησιωτικού συμπλέγματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ