Αθλητισμός

"Ναυάγιο" η Εθνική ποδοσφαίρου: Δεν έχει τέλος η κατρακύλα - Ισοπαλία με το Λίχτενσταϊν -Βίντεο


Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που κατάφερε το "ακατόρθωτο" : Να φέρει ισοπαλία και να χάσει βαθμούς από το Λίχτενσταϊν...

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς η Εθνική ομάδα έκανε το... θαύμα της και έχασε βαθμούς ακόμη κι απ' το Λιχτενστάιν! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβεβαίωσε πόσο βαθιά άρρωστο είναι και πόσο ριζικές πρέπει να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν προκειμένου να βγει από το βαθύ τέλμα.

 

Η ισοπαλία (1-1) με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ που θύμισε τις... μαύρες μέρες από το στραπάτσο με τα  Νησιά Φερόε, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο μιας ομάδας που έχει πάψει να είναι και να λειτουργεί ως ομάδα.

Κατά τα άλλα, η ανανεωμένη «γαλανόλευκη» του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν 'τ Σιπ έδειξε διάθεση, είχε καλά διαστήματα αλλά ποιος μπορεί να την κρίνει απέναντι σε μια απ' τις χειρότερες ομάδες στην Ευρώπη;

Ο Φαν τ' Σιπ έχοντας κατά νου πως το... τρένο της πρόκρισης έχει χαθεί για την Εθνική, θέλησε να αλλάξει αρκετά πρόσωπα συγκριτικά με την προ ημερών ήττα στη Φινλανδία (1-0). Εδωσε φανέλα βασικού στον Μπακάκη αντί του Τοροσίδη, στον Τσιμίκα αντί του Σταφυλίδη, στον Σάμαρη αντί του Κουρμπέλη και στον Φετφατζίδη αντί του Κολοβού.

Το 4-2-3-1 του Τάμπερε μετετράπη σε 4-3-3 με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Παπασταθόπουλο-Μανωλά να αποτελούν τη σταθερά στην άμυνα, τον Τσιμίκα και τον Μπακάκη να κινούνται στις πτέρυγες, τον Σάμαρη και τον Μπουχαλάκη στον κεντρικό άξονα μαζί με τον Βρουσάι που ήταν σε πιο προωθημένο ρόλο, τους Φετφατζίδη και Μασούρα στα «φτερά» της επίθεσης και τον Κουλούρη σε ρόλο σέντερ φορ.

 

Και πάλι όμως το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν νωθρό, άνευρο και... άγευστο καθώς χρειάστηκε να περάσουν 30 λεπτά προκειμένου να αρχίσει να πατάει πιο σταθερά στο γήπεδο η ομάδα. Μέχρι τότε παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, το πρόβλημα στη δημιουργία ήταν καταφανέστατο.

Στο 33' όμως ο... διακόπτης γύρισε καθώς έπειτα από ένα άστοχο και αδύναμο σουτ του Κουλούρη που μετετράπη σε εξαιρετική ασίστ (!), ο Μασούρας που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Λιχτενστάιν με εξαιρετικό τελείωμα «έγραψε» το 1-0.

Δείτε το 1-0 της Ελλάδας:

 

 

 

Το γκολ του άσου του Ολυμπιακού απελευθέρωσε κάπως την Εθνική που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου απείλησε άλλες τέσσερις φορές (36', 45'+ Μασούρας, 39' Φετφατζίδης και 40' Βρουσάι) αλλά κινδύνευσε να δεχτεί και το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε του 45' λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε καλά για την πιο κεφάτη Εθνική που είχε δοκάρι στο 47' με τον Κουλούρη έπειτα από σέντρα του Μασούρα και στο 52' με «κεραυνό» του Μανωλά από μακρινή απόσταση. Η Εθνική συνέχισε να πιέζει και να κυνηγά το γκολ αλλά δίχως ουσία και μεγάλες φάσεις. Κι όταν σταδιακά άρχισε να ρίχνει την απόδοσή της, σε μια ξαφνική αντεπίθεση το Λιχτενστάιν τιμώρησε την Ελλάδα.

Ο Σαλάνοβιτς νίκησε κατά κράτος τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο σε μια κούρσα 30 μέτρων και με εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε για το Λιχτενστάιν (1-1) που σκόραρε για πρώτη φορά στην προκριματική φάση του Euro 2020. Η μετέπειτα αντίδραση της Εθνικής ήταν ανύπαρκτη και το Λιχτενστάιν πανηγύρισε μια ιστορική ισοπαλία εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών προς την ελληνική ομάδα από τους ελάχιστους πιστούς της που... τόλμησαν να βρεθούν στο αχανές ΟΑΚΑ.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Σωκράτης, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62' Ζέκα), Φετφατζίδης (68' Παυλίδης), Μασούρας (85' Γιαννούλης), Βρουσάι, Κουλούρης.

Λιχτενστάιν: Μπ. Μπίχελ, Ρεχστάινερ, Μάλιν, Κάουφμαν, Γκέπελ, Μ. Μπίχελ, Βίζερ, Χάσλερ, Μέιερ (64' Μπραντλ), Σαλάνοβιτς, Γκούμπζερ (56' Γιλντίζ).

Η βαθμολογία του ομίλου

6η αγωνιστική

1. Ιταλία 18

2. Φινλανδία 12

3. Αρμενία 9

4. Βοσνία 7

5. Ελλάδα 5

6. Λιχτενστάιν 1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...