Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2019: Διασυρμός για ΗΠΑ – Έχασαν και από την Πολωνία

Διασυρμός για ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς έχασαν και από την Πολωνία και επιστρέφουν από το Πεκίνο στις ΗΠΑ με την 7η θέση στο μουντομπάσκετ που αποτελεί τη χειρότερη στην ιστορία των Αμερικανών στη διοργάνωση.

Μια ομάδα που στερήθηκε μεν των μεγάλων αστέρων της από το ΝΒΑ, αλλά παρέμενε φαβορί για το βάθρο έστω και με τα δεύτερα, στον καταληκτικό αγώνα της κλήθηκε να διεκδικήσει την 7η θέση απέναντι στην Πολωνία, την οποία νίκησε με 87-74.

Οι ΗΠΑ ξέφυγαν και με +19 (38-19) και έκαναν αυτό που έπρεπε για να αποχαιρετήσουν με νίκη τη διοργάνωση παρά το γεγονός πως οι Πολωνοί μείωσαν με αντεπίθεση.

Μετά τον… παταγώδη αποκλεισμό τους από τη Γαλλία στον προημιτελικό και μία ακόμη ήττα από την επίσης σοκαρισμένη για την αποτυχία της Σερβία στον αγώνα για τις θέσεις 5-8, οι Αμερικανοί έγραψαν με μελανά γράμματα το χειρότερο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας που γέννησε το μπάσκετ.

Για την ιστορία πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στον τελευταίο αγώνα τους στην Κίνα αναδείχτηκε ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Τζο Χάρις (14π.), Κρις Μίντλετον (13π.) και Χάρισον Μπαρνς (10π.).

Από την Πολωνία, ο Ματέους Πονίτκα σημείωσε 18 πόντους, ο Άνταμ Βατσίνσκι 17 και 15 πόντους πέτυχε ο Εϊ Τζέι Σλότερ.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 47-30, 63-55, 87-74

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ