Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ: Συγκινεί ο Αντετοκούνμπο - «Τιμή να παίζω στην Εθνική! Εδώ όλοι είναι παικταράδες!»

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις της  στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την ομάδα.

Για την εμπειρία να παίζει με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και τον αδερφό του στο παρκέ, τις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και την πιθανή «μονομαχία» του με τις ΗΠΑ, μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

«Ήταν μία σημαντική νίκη. Ο προπονητής έκανε καλή δουλειά, ειδικά με την διαχείριση των λεπτών. Είναι πολύ όμορφο να παίζω με τον αδερφό μου και να τον βλέπω να δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Είναι τιμή να παίζεις με την Εθνική και ειδικά στο Παγκόσμιο. Η Βραζιλία είναι μία καλή ομάδα, πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι μας, να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για ένα σκληρό παιχνίδι. Εκπροσωπώ την πατρίδα μου και αυτό είναι ένα τρομερό συναίσθημα. Εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ για να παίξω και γι’αυτούς, όσο πιο σκληρά γίνεται. Είναι πολύ όμορφο να έχω αυτή την φανέλα».

Για μια πιθανή «μάχη» με τις ΗΠΑ: «Δεν σκεφτόμαστε τους Αμερικανούς. Σήμερα σκεφτόμαστε την νίκη μας και αυτά που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Σκεφτόμαστε την Βραζιλία, το επόμενο παιχνίδι μας. Οι ΗΠΑ είναι ακόμα μακριά. Το βραβείο του MVP είναι πίσω. Η δουλειά μου είναι να βγαίνω εκεί έξω, να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου και για τους συμπαίκτες μου. Θα κάνω ό,τι θέλει ο προπονητής μου, θέλω να κερδίσουμε ως ομάδα. Έχουμε ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών και καλών ανθρώπων. Είναι εξαιρετικοί παίκτες. Παιδιά όπως ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Μπουρούσης, ο Πρίντεζης είναι επίσης σημαντικά, δεν είμαι μόνο εγώ. Όλοι στην ομάδα μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν».

Για τις προσδοκίες: «Δεν υπάρχει ταβάνι για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Όλοι εδώ είναι παικταράδες. Αν δώσουμε το 100% θα είμαστε καλά».

Για την αποθέωση από τον κόσμο στην Κίνα: «Είναι τρομερό το συναίσθημα να σε αποθεώνουν, αλλά εγώ προσπαθώ να συγκεντρωθώ. Είμαι εδώ για μία δουλειά και η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα σκέφτομαι την αποθέωση σε είκοσι χρόνια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ