Αθλητισμός

Μορφούλα Ντώνα: Το ΓΕΕΘΑ δεν μου έχει δώσει άδεια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Μορφούλα Ντώνα που είναι αξιωματικός του στρατού και προπονήτρια, δεν της έχει χορηγηθεί άδεια από το ΓΕΕΘΑ για να πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η μοναδική Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική στο σύνθετο ατομικό, μετά την τεράστια καριέρα της ως αθλήτρια, συνεχίζει ως προπονήτρια, έχοντας δική της πρότυπη σχολή, ενώ είναι και αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Η Μορφούλα Ντώνα, η οποία ήταν και η νικήτρια του πέμπτου κύκλου του Dancing with the stars, είναι η προπονήτρια της 17χρονης Μαρίας Δερβίση. Η ανήλικη αθλήτρια θέλει να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής στο Μπακού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αλλά η συμμετοχή της εξαρτάται από το ΓΕΕΘΑ και την άδεια που περιμένει η κόουτς της.

«Δεν έχω πάρει κάποια απάντηση από το ΓΕΕΘΑ, είτε θετική, είτε αρνητική»

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μίλησε στο Sputnik για το γεγονός πως ακόμα δεν της έχει δοθεί άδεια από το ΓΕΕΘΑ για να συνοδέψει την αθλήτριά της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, λέγοντας πως: «Εδώ και ένα μήνα έχω στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόντουσαν από το Υπουργείο Αθλητισμού για το ταξίδι στο Μπακού για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση από το ΓΕΕΘΑ, είτε θετική, είτε αρνητική και η διοργάνωση ξεκινάει σε λίγες μέρες ((16-22/9), αλλά αν πάμε ταξιδεύουμε στις 12 Σεπτεμβρίου».

Η Μορφούλα Ντώνα λίγες μέρες πριν το ταξίδι δεν ξέρει που έχει κολλήσει η άδειά της και απλά περιμένει, αναφέροντας ότι: «Δεν ξέρω πού ακριβώς έχει κολλήσει το θέμα και ποιος είναι ο αρμόδιος που παίρνει την απόφαση, αλλά βάσει νόμου όσοι είναι στο δημόσιο, είτε αθλητές, είτε προπονητές, είτε κριτές μπορούν να πάρουν σχετική άδεια. Πρώτη φορά στην καριέρα μου, μου συμβαίνει αυτό».

Η προπονήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής δεν είχε ποτέ στο παρελθόν πρόβλημα με το Σώμα της και πάντα την εξυπηρετούσαν, καταλαβαίνοντας πως πρεσβεύει τις ελληνικές αξίες, λέει και συμπληρώνει:

«Συνήθως ο ΓΕΕΘΑ, όπου και υπηρετώ, δεν μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο παρελθόν και με εξυπηρετούσε, αφού καταλάβαινε την κατάσταση. Με τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε διοργάνωση προβάλλουμε τον ελληνικό αθλητισμό και μην ξεχνάμε πως από εκεί προερχόμαστε. Εγώ έγινα αξιωματικός του ελληνικού στρατού χάρη στις επιδόσεις μου στον αθλητισμό. Από την παρουσία μου εκεί πήρα το αξίωμα. Παλαιότερα καταλάβαιναν, τώρα δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει».

«Αν δεν μου δοθεί η άδεια, η αθλήτρια μου δεν μπορεί να πάει μόνη της»

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις προπόνηση περιμένοντας μια απόφαση; Η Μορφούλα Ντώνα είπε: «Όλο αυτό έχει επηρεάσει και εμένα και την αθλήτρια μου. Μας εμποδίζει πραγματικά να προετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μας έχει δημιουργήσει άγχος και πίεση και το μυαλό μας δεν είναι μόνο στην προπόνηση. Αν δεν μου δοθεί τελικά η άδεια, η αθλήτρια μου δεν μπορεί να πάει μόνη της στη διοργάνωση. Εκτός ότι είναι ανήλικη, δεν μπορεί να αγωνιστεί χωρίς την προπονήτρια της. Είναι συναισθηματικά δεμένη με εμένα. Η παρουσίαση μου είναι απαραίτητη και αυτό το τουρνουά δίνει πρόκριση για την Ολυμπιάδα. Στόχος μας είναι μια θετική παρουσία και η εμπειρία».

Η Μορφούλα Ντώνα από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τον αθλητισμό και συνεχίζει ακόμα και σήμερα έχοντας τη δική της πρότυπη σχολή στο Μενίδι με σκοπό να «φτιάξει» τις επόμενες Ελληνίδες Ολυμπιονίκες. Υπάρχει, όμως, ταλέντο; «Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο. Περισσότερο από όσο υπήρχε παλαιότερα. Η σχολή μου είναι πρότυπη με δικό μας γυμναστήριο και δικό μας ταπί. Υπάρχει και η βοήθεια του live video, όπου οι αθλήτριες μετά την προσπάθεια τους μπορούν να δουν τι έκαναν και να διορθώσουν το όποιο λάθος τους. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε μεγάλες επιτυχίες», αποκρίθηκε η προπονήτρια, η οποία τόνισε: «Πιο ψυχοφθόρο χωρίς σκέψη είναι ο ρόλος της προπονήτριας. Αν ήταν να διαλέξω, θα προτιμούσα να ήμουν αθλήτρια. Όταν είσαι αθλήτρια, δεν έχεις την ίδια σκέψη που έχεις τώρα».

«Το Dancing μου θύμισε την καριέρα μου ως αθλήτρια»

Η Μορφούλα Ντώνα εκτός από επιτυχίες στον αθλητισμό, είχε και στην τηλεόραση καθώς κέρδισε το Dancing with the stars 5. Τι είναι αυτό που της έχει μείνει χαραγμένο;

«Έχω μόνο θετικά συναισθήματα από το Dancing with the stars. Μου θύμισε τον καιρό που ήμουν αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής. Έπρεπε να κάνω προπόνηση, να διαλέξω μια χορογραφία και να την δουλέψω και να την παρουσιάσω σε κριτές που θα με βαθμολογήσουν. Ήταν σχεδόν κάτι παρόμοιο», είπε η νικήτρια του τηλεπαιχνιδιού.

https://www.instagram.com/p/Bgjz594nMjO/?utm_source=ig_web_copy_link

Πρόσφατα, η παλαίμαχη αθλήτρια βρέθηκε στο νοσοκομείο με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ανέφερε πόσο αλλάζει τον τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων μια τέτοια περιπέτεια:

«Χωρίς αμφιβολία, πάρα πολύ. Έμαθα πόσο εύκολο είναι σε μια στιγμή πως μπορούν να αλλάξουν όλα. Είχα κάτι αρκετά σοβαρό που το διέγνωσα νωρίς, αλλιώς μετέπειτα θα είχε επιρροή στην υγεία μου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...