Περιβάλλον

Μελέτη-φιάσκο για την κλιματική τρομοϋστερία: Την απέρριψε το περιοδικό Nature

To παγκοσμίως γνωστό και έγκυρο περιοδικό Nature απέρριψε μελέτη που ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι προκάλεσαν ταχεία αύξηση της θερμοκρασίας στους ωκεανούς και την απέσυρε μετά από «σημαντικά λάθη που βρέθηκαν»!!

Η απόσυρση εκθέτει έλλειψη στατιστικής εμπειρογνωμοσύνης.

Η μελέτη από μια ομάδα με επικεφαλής τον Laure Resplandy του Πανεπιστημίου του Princeton, είχε λάβει ευρεία δημοσιότητα όταν δημοσιεύθηκε λόγω των προφανώς ανησυχητικών επιπτώσεων στον πλανήτη. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημοσίευσή του τον Οκτώβριο του 2018, ο ανεξάρτητος επιστήμονας Nic Lewis βρήκε αρκετές σοβαρές ατέλειες.

Χθες, μετά από καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους, το έγγραφο της μελέτης αποσύρθηκε επισήμως.

Ο Νικ Λιούις δήλωσε σχετικά: "Αυτό είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα των επιστημόνων του κλίματος που εκθέτουν  τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας εσφαλμένα στατιστικά στοιχεία. Ο τομέας του κλίματος πρέπει να προσελκύσει επαγγελματίες της στατιστικής,για να αποφύγει τέτοια λάθη στο μέλλον ».

Και οι φωνές κατά της κλιματικής τρομοϋστερίας πληθαίνουν. Ο Φυσικός Δρ Ralph Alexander στέλνει σαφές μήνυμα:  Αγνοήστε την Υστερία: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. O συνταξιούχος φυσικός και επιστήμονας- συγγραφέας είναι γνωστός ότι θέτει την επιστήμη πάνω από την πολιτική ορθότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...