Κοινωνία

Μαρτυρία-σοκ 18χρονης για το κύκλωμα μαστροπείας - "Δεν θα γυρίσεις σπίτι σου ποτέ"- "Πόναγα και μου έδιναν χάπια»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος μαστροπείας που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ. Οι μαστροποί κρατούσαν φυλακισμένες Μολδαβές, ανάμεσά τους δύο ανήλικες που τις υποχρέωναν να εκδίδονται καθημερινά. Περίπου 50 άνδρες περνούσαν πάνω από τα νεανικά κορμιά τους την ημέρα. Οι μαστροποί τους έδιναν χάπια για την… μείωση του κύκλου περιόδου προκειμένου να μην χάνουν έσοδα. Μία 18χρονη εγχειρίστηκε με γυναικολογικά προβλήματα και σε μία εβδομάδα, το κύκλωμα την ανάγκασε να εκπορνευτεί δίνοντάς της παυσίπονα!

Οι μαστροποί «ξέπλεναν» το μαύρο χρήμα σε κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών και σε… real estate ακινήτων, αγοράζοντας εστιατόριο στη Μήλο, οικόπεδο στα Χανιά και τρεις οίκους ανοχής σε Μεταξουργείο και Άγιο Παντελεήμονα, ενώ εκμεταλλεύονταν συνολικά δέκα. Είχαν κάνει τέσσερα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης δίνοντας αμοιβή 2.000 ευρώ σε κάθε γαμπρό. Στις «φυλακές» των γυναικών είχαν τοποθετημένες κάμερες που παρακολουθούσαν από τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να ελέγχουν την κάθε τους κίνηση και να αποτρέπουν τυχόν ύποπτες επικοινωνίες προς συγγενείς ή αστυνομία.

Τα πορνικά έσοδα προκαλούν «ίλιγγο», καθώς σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, οι μαστροποί, από κάθε κοπέλα εξοικονομούσαν ημερησίως 800-1.000 ευρώ, περίπου 100.000 το τρίμηνο, 500.000 ευρώ τον χρόνο, με τα 15.000 ευρώ από αυτά να καταλήγουν σε κάθε κοπέλα.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, είχε ως αρχηγούς ένα ζευγάρι από την Αλβανία, συνελήφθησαν 15 μέλη του (12 αλλοδαποί-3ημεδαποί), και απελευθερώθηκαν 6 κοπέλες από την Μολδαβία, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικες. Από αυτές τις κοπέλες, το κύκλωμα είχε ετήσια κέρδη περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ λειτουργούσε από το 2015, χρονικό διάστημα που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι τα κέρδη τους κυμαίνονται στα 15.000.000 ευρώ!

«Δεν θα γυρίσεις σπίτι σου ποτέ»

Είναι συγκλονιστική η κατάθεση μιας 18χρονης κοπέλας από τη Μολδαβία, η οποία έπεσε θύμα των μαστροπών και ήταν εκείνη που προκάλεσε την εξάρθρωση του κυκλώματος. Μέσω μιας φίλης της, ήρθε σε επαφή με τους μαστροπούς, οι οποίοι της υποσχέθηκαν δουλειά… πωλήτριας, και κατάληξε να της πωλούν το κορμί της σε… 50 άνδρες την ημέρα. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2019, όταν έφθασε με λεωφορείο στην Ελλάδα.«… μου ανακοίνωσε ότι δεν θα δουλέψω σαν πωλήτρια αλλά σαν εκδιδόμενη και με ρώτησε αν ξέρω τι να κάνω στη δουλειά αυτή. Εγώ τότε άρχισα να κλαίω, γιατί σοκαρίστηκα και τρόμαξα πάρα πολύ, είπα ότι δεν πρόκειται να κάνω αυτή τη δουλειά και της ζήτησα να επιστρέψω στο σπίτι μου στην Μολδαβία. Εκείνη μου είπε ότι αν δεν πάω να δουλέψω δεν θα γυρίζω σπίτι μου ποτέ. Τελικά, επειδή δεν πήγα για δουλειά, με κλείδωσε σπίτι και έφυγε», καταθέτει το 18χρονο κορίτσι και την επόμενη μέρα η προαγωγός της άρπαξε το διαβατήριο και της υπέδειξε πως να βάφεται και πως να περπατά στο «σαλόνι» του οίκου ανοχής για να προσελκύει πελάτες.Στη συνέχεια της αγόρασε εσώρουχα, ρούχα, καλλυντικά και παπούτσια της… δουλειάς, ενώ της απαγόρευσε να μιλά και να δίνει στοιχεία επικοινωνίας της στους πελάτες.

Η 18χρονη συνεχίζει να συγκλονίζει: «Δούλευα καθημερινά δύο βάρδιες, 10:00-17:00 και 17:00-00:00, πραγματοποιούσα 30 ραντεβού κατά την πρωινή βάρδια και περίπου 25 κατά την απογευματινή βάρδια, ενώ το κάθε ραντεβού κόστιζε 20 ευρώ. Για κάθε βάρδια αμειβόμουν με 15 ευρώ. Ρεπό έπαιρνα μόνο όταν είχα περίοδο. Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, δούλεψα συνολικά 100 μέρες, κατά τις οποίες πραγματοποιούσα κατά μέσο όρο περίπου 50 ραντεβού των 20 ευρώ ημερησίως, κάτι που αντιστοιχεί σε 100.000 ευρώ συνολικό κέρδος, που είχαν οι άνθρωποι για τους οποίους δούλευα ως εκδιδόμενη. Από όλα αυτά τα χρήματα, αυτό το διάστημα έχω λάβει συνολικά 4.000 ευρώ περίπου»

«… πόναγα και μου έδιναν χάπια»

Οι περιγραφές της κοπέλας είναι ανατριχιαστικές όταν αναγκάστηκε να νοσηλευτεί και να υποστεί εγχείρηση γυναικολογικής φύσεως: «Τέλη του μηνός Απριλίου του 2019, άρχισαν να με πονούν έντονα τα γεννητικά μου όργανα. Από τη μέρα που ξεκίνησα τη δουλειά μέχρι να αρχίσουν οι πόνοι, δούλευα καθημερινά πρωινή και απογευματινή βάρδια. Απευθύνθηκα λοιπόν, στην Α……….. για τους πόνους που ένιωθα, γιατί όπως μου είχε πει ήταν υπεύθυνη για μένα, αλλά αυτή δεν θέλησε να με βοηθήσει και το μόνο που έκανε ήταν να μου δώσει κάποια χάπια. Μετά από 1-2 ημέρες, ενώ δούλευα, παρουσιάστηκα στο ‘σαλόνι’, ένιωσα να ζαλίζομαι και έπεσα κάτω. Αμέσως, με πήγαν σε ένα νοσοκομείο. Εκεί με εξέτασαν τρεις γιατροί και τελικά μου είπαν ότι έπρεπε να κάνω θεραπεία γιατί είχα φλεγμονή και στη συνέχεια να κάνω εγχείρηση. Έκανα την εγχείρηση. Θα ήθελα να αναφέρω ότι στο νοσοκομείο μου είχαν κάνει ράμματα και μου είχαν πει οι γιατροί να πάω μετά από μερικές ημέρες για να μου τα βγάλουν, αλλά επειδή η Α………. αρνούταν να με πάει για να τα βγάλω, αναγκάστηκα να το κάνω μόνη μου και γι αυτό μου έχει μείνει κάτι στο εσωτερικό».

Το άτυχο κορίτσι μετά από μία εβδομάδα πήγε και πάλι για… δουλειά αλλά πονούσε γιατί εμφανίστηκε κύστη στα γεννητικά της όργανα, … «κάθε φορά που πήγαινα με πελάτη ένοιωθα σαν να με τρυπάνε με μαχαίρι και αυτή μου έλεγε δεν είναι τίποτα και ότι θα μου δώσει ένα χάπι και θα περάσει. Πράγματι, πήρα το χάπι, για δύο ώρες δεν πονούσα αλλά μετά άρχισα πάλι να πονάω και επειδή δεν μπορούσα να δουλέψω, οι πελάτες έκαναν παράπονα και ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω».

Η τραγωδία συνεχίστηκε: «… ο γυναικολόγος μου είπε ότι πρέπει να κάνω εγχείρηση γιατί η κύστη είχε γίνει ακόμη χειρότερη. Δεν έκανα, έπαιρνα κάτι αντιβιοτικά και συνέχιζα να δουλεύω. Παράλληλα, μου έδινε αντισυλληπτικά για να μειωθούν οι μέρες περιόδου και να δουλεύω περισσότερο. Εξαιτίας αυτών αντιμετωπίζω μέχρι και σήμερα προβλήματα με τον κύκλο της περιόδου μου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ