Κόσμος

Μαθήματα ζωής: Έχασε και τα δύο της πόδια σε ατύχημα, αλλά έγινε πρωταθλήτρια χορού (βίντεο)

Από μικρό παιδί η Ελένα Τσίνκα αγαπούσε τον χορό και μόλις 20 ετών, παρέδιδε μαθήματα σε παιδιά. Ακόμη και όταν ένα τραγικό συμβάν της άλλαξε τη ζωή, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε το όνειρό της, αλλά κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.

Εάν υπήρχε μία λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την Ελένα Τσίνκα αυτό θα ήταν ο χορός. Από μικρό παιδί χόρευε και σε ηλικία μόλις 20 ετών κατάφερε να γίνει δασκάλα χορού. Ένα τραγικό συμβάν όμως, άλλαξε ριζικά τη ζωή της.

«Ήταν 1998. Ήμουν πολύ μικρή, μόνο 22 χρονών. Επέστρεφα από διακοπές, από την Κριμαία. Στη Συμφερόπολη ήμουν στην πλατφόρμα των τρένων και δεν άκουσα πως το τρένο έφευγε. Έτσι, έτρεξα να το προλάβω, πήδηξα να ανέβω, αλλά γλίστρησα και βρέθηκα κάτω από τις ράγες του τρένου. Έτσι, έχασα και τα δύο μου πόδια», λέει η Ελένα.

Η βοήθεια της οικογένειάς της, η αγάπη της για τον χορό, καθώς και η συμπαράσταση των μαθητών της, ήταν οι λόγοι που την βοήθησαν να «ξανασταθεί» στα πόδια της και να μην εγκαταλείψει τον χορό.

Σήμερα η Ελένα ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό και ανήκει στην Εθνική ομάδα της Ουκρανίας. Μέχρι στιγμής, έχει κατακτήσει την κορυφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χορού με αναπηρικό αμαξίδιο τέσσερις φορές. Η κοπέλα διαγωνίζεται κάποιες φορές με τον παρτενέρ της Αλεξάντρ Ονίτσενκο, αλλά και σε σόλο χορογραφίες.

Σε μια προσπάθειά της να δοκιμάσει κι άλλο τις ικανότητες της, ξεκίνησε μαθήματα κατάδυσης.

Στα μελλοντικά της σχέδια είναι να ιδρύσει ένα κέντρο αποκατάστασης για άτομα με αναπηρία.

https://youtu.be/UWcEov2LaGg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ