Κόσμος

Μαδούρο: Πηγαίνω στη Μόσχα για να συναντήσω τον Πούτιν

Το ότι μεταβαίνει στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, το βράδυ της Δευτέρας (23/09, τοπική ώρα), ο Βενεζουελάνος ομόλογός του, Νικολάς Μαδούρο.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, το βράδυ της Δευτέρας (23/09), ανακοίνωσε πως σε λίγες ώρες θα ταξιδέψει με προορισμό τη Μόσχα ώστε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε λίγες ώρες, απόψε, θα αρχίσω την επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία για να συναντηθώ με τον φίλο και συνάδελφό μου, Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ομάδα του, αλλά και με σημαντικούς επιχειρηματικούς ομίλους στη χώρα», είπε ο Νικολάς Μαδούρο.

-Πρόσθεσε, δε, ότι θα συζητηθεί η δυναμική των διμερών σχέσεων και η ενίσχυση της συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η συνάντηση των δύο ανδρών «θα πραγματοποιηθεί αρκετά σύντομα». Είπε, ακόμη, ότι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινώνονταν αργότερα.

Η Βενεζουέλα βιώνει, από τον Ιανουάριο όταν και επανεξελέγη ο Νικολάς Μαδούρο, μια οξεία πολιτική και οικονομική κρίση, καθώς ο Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, καθώς και άλλες χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία, η Τουρκία και άλλα κράτη υποστηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρα ως τον συνταγματικά εκλεγμένο -και μοναδικό- Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Νικολάς Μαδούρο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν συναντηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 και -τότε- το Κρεμλίνο είχε δηλώσει πως επιβεβαιώθηκε η εγγύτητα των θέσεων των δύο χωρών και επέτρεψε στους δύο ηγέτες να σκιαγραφήσουν περαιτέρω βήματα για την επέκταση της συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...