Περιβάλλον

Μέτωπο πυρκαγιάς και στα Μέγαρα - Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι - Πυροσβέστης δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες-Βίντεο

Ένα νέο μέτωπό έχει εκδηλωθεί αυτή τη φορά στα Μέγαρα, ενώ μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι. 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής.

Στο σημείο έσπευσαν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν τόσο οι ισχυροί άνεμοι, όσο και το γεγονός πως, μετά τη δύση του ηλίου, δεν μπορούν να συνδράμουν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πυροσβεστικής με ρίψεις νερού από αέρος.

Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η φωτιά είναι σε ρεματιά με δάσος και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι στο Λουτράκι, σε αγροτική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ μετά τη δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

https://youtu.be/Yegu9TZKeQE

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, πυροσβέστης χρειάστηκε να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο, με τη φωτιά να κινείται στην κορυφογραμμή των Γερανείων.

https://youtu.be/tf2CP24jJRE

Στην περιοχή έσπευσε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, η πυρκαγιά δεν κατευθύνεται προς την πλευρά κατοικημένης περιοχής.

Συνολικά 68 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας.

Μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα.

Συνολικά, μέσα σε 24 ώρες, από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 68 δασικές πυρκαγιές, για την αντιμετώπιση των οποίων κινητοποιήθηκαν 846 πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...