Αρχείο

Λόγω της ημέρας... Η Αλ Κάιντα προέτρεψε για νέες επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία και το Ισραήλ

Ίσως προσπαθώντας να παραμείνουν ... επετειακοί λόγω 9/11 οι ιθύνοντες της Αλ Κάιντα επανεμφανίστηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, ο 68χρονος Αιγύπτιος κληρικός και επικεφαλής της αλ-Κάιντα Άιμαν αλ Ζαουάχρι κυκλοφόρησε ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα που παροτρύνει τους οπαδούς του να επιτεθούν στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

Πολλοί ιστότοποι παρακολούθησης και ανάλυσης της τζιχάντ, συμπεριλαμβανομένου του SITE Intelligence Group, ανέφεραν την Τετάρτη ότι το νέο βίντεο κυκλοφόρησε ως «θετικός» εορτασμός της εορταστικής εκδήλωσης της επετείου της Αλ Κάιντα και γιόρταζε «σοβαρά χτυπήματα στην Αμερική».

Ο Ζάουαχρι,  μαζί με τον ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι παραμένει ένας από τους δύο πιο καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο και δίνονται $ 25 εκατομμύρια δολάρια που προσφέρουν οι αμερικανικές αρχές για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψή του.

Ο επικεφαλής της αλ-Κάιντα, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011, καταδίκασε περαιτέρω τους τζιχάντιστες του "backsliding" και του "backtracker" που είχαν μαλακώσει στη στάση τους για τζιχάντ.

Ανέφερε επίσης και αποτίμησε τις υποτιθέμενες δηλώσεις ορισμένων τζιχαντιστών που εκφράζουν τη λύπη τους για όλους τους πολίτες που σκοτώθηκαν στις 9/11, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν την πάλη ενάντια στους «σταυροφόρους».

Το τηλεοπτικό μήνυμα με τίτλο "Και θα συνεχίσουν να σας πολεμούν" αναλύει επίσης πώς η τρομοκρατική ομάδα ελπίζει να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά επιθέσεις στο Ισραήλ ως εκκίνηση για περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον Αμερικανών, Γάλλων, Βρετανών και άλλων δυτικών συμμάχων.

Επανέλαβε επίσης τη συνηθισμένη γραμμή τζιχάντ σύμφωνα με την οποία ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να διεξάγει "μια παγκόσμια εκστρατεία σταυροφόρων εναντίον μουσουλμάνων παντού" και επιπλέον ότι η Αμερική "κατανοεί μόνο τη γλώσσα της δύναμης".

Το βίντεο κυκλοφόρησε ακριβώς όταν ο Πρόεδρος Trump μίλησε στο Πεντάγωνο για τον μνήμη των θυμάτων της 9/11.

Είναι ενδιαφέρον πως το μοναδικό μέρος στον πλανήτη όπου η αλ-Κάιντα έχει στην πραγματικότητα σημαντική παρουσία και επιρροή, είναι η επαρχία Idlib στη βορειοδυτική Συρία, όπου το 2015 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της βοήθησαν πραγματικά τις ευθυγραμμισμένες ομάδες της Αλ Κάιντα να καταλάβουν την πόλη Idlib ως μέρος των προσπαθειών αλλαγής του καθεστώτος στοχεύοντας στον πρόεδρο Assad της Συρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ