Περιβάλλον

Λουτράκι: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκε η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Λουτράκι, ενώ σε εξέλιξη είναι φωτιές και στον Πύργο, την Πύλο και τα Μέγαρα.

Στο Λουτράκι, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο είναι σε εξέλιξη. Όλη τη νύχτα, μάχη με τις φλόγες έδιναν 169 πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν ξανά οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα, που σταμάτησαν μόλις νύχτωσε το Σάββατο. Αυτή τη στιγμή στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 119 πυροσβέστες, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά στο Λουτράκι ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, σε δύσβατο σημείο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έκαναν πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Για προληπτικούς λόγους, το Σάββατο εκκενώθηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Φωτιές σε Πύργο, Πύλο και Μέγαρα

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...