Ρωσία

Λαβρόφ για Ελληνορωσική Εβδομάδα: "Η αμοιβαία συμπάθεια των Ρώσων και των Ελλήνων στηρίζεται στις μακραίωνες σχέσεις"

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έστειλε γραπτό χαιρετισμό στη φετινή «Ελληνορωσική Εβδομάδα στην Κέρκυρα και τα Ιόνια», αναφερόμενος στις παραδοσιακές σχέσεις Αθήνας - Μόσχας.

Τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα είναι ένας καλός μας εταίρος στην Ευρώπη» έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή τη 17η «Ελληνορωσική Εβδομάδα στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά».

«Η αμοιβαία συμπάθεια των Ρώσων και των Ελλήνων στηρίζεται στις μακραίωνες σχέσεις, την πνευματική και πολιτισμική συγγένεια και δεν υποκύπτει στις ιδιοτροπίες της πολιτικής συγκυρίας» σημείωσε παράλληλα, σε γραπτή του δήλωση.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την εκτίμησή της Μόσχας για «τον σεβασμό και τη μέριμνα των Ελλήνων φίλων μας», η οποία αφορά το «κοινό ιστορικό παρελθόν».

«Χαιρόμαστε που στην Κέρκυρα διατηρούν με φροντίδα τη μνήμη για τον απελευθερωτή των Ιονίων Νήσων, τον μεγάλο Ρώσο αρχηγό στόλου - ναύαρχο Φιόντορ Ουσακώφ» έσπευσε να συμπληρώσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Παράλληλα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις πρωτοβουλίες των δύο χωρών, οι οποίες – κατά τον ίδιο – «συμβάλλουν εδώ και πολλά χρόνια στην ενδυνάμωση της ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών, καθώς και παρουσιάζει στο ευρύ ελληνικό κοινό την πλούσια ιστορική κληρονομιά της Ρωσίας».

Δεν παρέλειψε τέλος, να εκφράσει την πεποίθηση ότι «και αυτή τη φορά, η φετινή εκδήλωση θα αποτελέσει ένα αξιοσημείωτο γεγονός στην πολιτιστική ζωή των χωρών μας, καθώς και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς ανθρωπιστικής συνεργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό τμήμα των εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Νησί των Φαιάκων, αποτελεί ο φόρος τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος τιμάται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...