Κυβέρνηση

Κώστας Αχ. Καραμανλής: "Υπερβολικό το κόστος των διοδίων στην Εγνατία που επέβαλε ΣΥΡΙΖΑ"

Ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την αύξηση της τιμής των διοδίων της Εγνατίας οδού.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό εξαπέλυσε ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ για την έγκριση του νέου προέδρου της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

 

«Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των διοδίων χωρίς να την εφαρμόσει, είναι το αποκορύφωμα του λαϊκισμού. Έβαλαν παραπάνω διόδια, αλλά δεν λειτούργησε κανένα. Το κόστος των διοδίων είναι υπερβολικό. Είμαι υπέρ των λελογισμένων διοδίων» είπε ο κ.Καραμανλης. Επέκρινε ακόμη το ΤΑΙΠΕΔ γιατί δεν τους έχει δώσει τη μελέτη για το θέμα και ότι ενδεχόμενη αναπροσαρμογή θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου, καθώς είναι υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση. «Δεν έγινε με απολυτά ορθολογικό τρόπο η μελέτη, υποχώρησαν στις πιέσεις της τρόικας και υποσχέθηκαν αυξήσεις διοδίων, αλλά δεν τις έκαναν. Ο δρόμος είναι προβληματικός και ασυντήρητος»

Όσον αφορά sτην ιδιωτικοποίηση της «Εγνατίας Οδού» ανέφερε ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο asset του δημοσίου και η όποια παραχώρηση θα γίνει με μεγάλη προσοχή, ενώ από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...