Κύπρος

Κύπρος: Πρόταση για κατάργηση της μαντήλα και της μπούργκας από τα σχολεία και τους δημόσιους χώρους (βίντεο)

Για σκοπούς δημόσιας ασφάλειας και στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών μέτρων κατά της τρομοκρατίας, κατέθεσε το ΕΛΑΜ την πρόταση νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση της μαντήλας στα σχολεία και σε δημόσιους χώρους.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου εξήγησε ότι η πρόταση περιλαμβάνει και την απαγόρευσης χρήσης της μπούργκα, η οποία καλύπτει πλήρως το κεφάλι και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μιας γυναίκας.

"Γιατί να κρύβονται τα χαρακτηριστικά του οποιουδήποτε ανθρώπου σε δημόσιους χώρου; Το μέτρο αυτό το έχουν εφαρμόσει και άλλες χώρες εντός ΕΕ όπως η Γαλλία και εκτός ΕΕ, όπως η Ρωσία"

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε ότι το κόμμα βλέπει τη χρήση της μαντήλας ως μέσο χειραφέτισης των γυναικών και παρέπεμψε σε κίνημα από τις ίδιες τις μουσουλμάνες γυναίκες, για να απαλλαγούν από αυτή.

"Είναι και για να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομία, ως ένα ελληνορθόδοξο κατά τη δική μας άποψη, κράτος. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κύπρος ισλαμικό χαλιφάτο"

Δεν θέλουμε, τόνισε ο κύριος Χρίστου, η ισλαμική μαντήλα να επικροτείται και ο σταυρός με διάφορες προφάσεις να απαγορεύεται.

https://youtu.be/T1kC0FvFDv0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ