Κύπρος

Κύπρος: Μια φιάλη νερού πρόδωσε τον δράστη

Μια πλαστική μπουκάλα νερού φαίνεται να πρόδωσε τον επίδοξο εμπρηστή της αποθήκης φύλαξης των τεκμηρίων του ΤΑΕ Λευκωσίας. Ανακριτές εργάστηκαν μεθοδικά και εντόπισαν τόσο τον χώρο από τον οποίο αγοράστηκε, όσο και το βενζινάδικο που προμηθεύτηκε καύσιμα ο δράστης.

Για την υπόθεση, μέλη του ΤΑΕ προχώρησαν στη σύλληψη 21χρονου ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο τον προφυλάκισε για οκτώ ημέρες. Οι κινήσεις του δράστη είχαν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα. Στις 12 Σεπτεμβρίου, ένα πρόσωπο έχοντας καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα και φορώντας μαύρα ρούχα, παραβίασε το συρματόπλεγμα, εισήλθε εντός του ΤΑΕ και έβαλε φωτιά στην αποθήκη τεκμηρίων.

Όπως φάνηκε, αυτός κρατούσε μια μεγάλη πλαστική μπουκάλα με εύφλεκτη ύλη. Ακολούθως, περιέλουσε περιμετρικά ολόκληρη την εξωτερική λυόμενη αποθήκη τεκμηρίων και έθεσε φωτιά σε αυτήν, η οποία διήρκησε τρία λεπτά και στη συνέχεια έσβησε μόνη της χωρίς να επεκταθεί.

Όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ανακριτής του ΤΑΕ, στη συγκεκριμένη αποθήκη φυλάσσονταν διάφορα τεκμήρια υποθέσεων που αφορούσαν κυρίως εμπρησμούς, καθώς επίσης και μοτοσυκλέτες που παρελήφθησαν από σκηνές φόνου, απόπειρας φόνου και από κλοπές. Δίπλα στο σημείο στο οποίο έθεσε φωτιά ο 21χρονος, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι 10 λίτρων γνωστής επωνυμίας πόσιμου νερού, με εύφλεκτη ύλη, καθώς και ένα δοχείο απορρυπαντικού που άφησε στη σκηνή ο δράστης. Από τη φωτιά καταστράφηκε ένα τεκμήριο σε ποινική υπόθεση που αφορούσε ξύλινα αντικείμενα.

Μέλη του ΤΑΕ στο πλαίσιο έρευνας, απευθύνθηκαν στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού που εντοπίστηκε στη σκηνή και με βάση την ημερομηνία παραγωγής, εντόπισαν τη συγκεκριμένη παρτίδα που είχε διανεμηθεί σε περίπτερα και υπεραγορές. Μετά από ευρείας κλίμακας έρευνα, οι ανακριτές του ΤΑΕ κατέληξαν σε περίπτερο στην Ακρόπολη, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Από τις έρευνες στο περίπτερο διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα του περιπτέρου, ότι ο 21χρονος στις 12:09 τα μεσάνυχτα, τρεις ώρες πριν τον εμπρησμό, αγόρασε μια τέτοια πλαστική μπουκάλα. Από νέες έρευνες προέκυψε ότι η βενζίνη που χρησιμοποιήθηκε για τον εμπρησμό του ΤΑΕ, ήταν αποκλειστική εισαγωγή συγκεκριμένης εταιρείας, στα πρατήρια της οποίας επικεντρώθηκαν οι έρευνες. Ανακριτές εντόπισαν βίντεο από πρατήριο καυσίμων στο Δάλι, στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος να σταματά με το όχημα του. Στο βίντεο εμφανίζεται ο νεαρός να κατεβάζει από το όχημα δεκάλιτρο μπουκάλι, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά τον εμπρησμό.

Σημειώνεται ότι στην αποθήκη τεκμηρίων του ΤΑΕ, βρίσκονται τεκμήρια τα οποία συσχετίζονται με ποινική υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος ο 21χρονος και αφορούν εμπρησμό οχημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ