Κύπρος

Κύπρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος για αεροσκάφος: Τρομακτική περιπέτεια, προέχει η ασφάλεια (βίντεο)

Παρέμβαση στο Πρωτοσέλιδο έκανε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλέιου, με αφορμή τις επικρίσεις και τη συζήτηση που προέκυψε μετά το τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Πρόεδρο από τη Νέα Υόρκη στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι στις 05.00 το πρωί επέστρεψε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη σύζυγό του, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά την περιπέτεια, που είχαν.

Η συζήτηση άρχισε εξ αφορμής του γεγονότος ότι επρόκειτο για ιδιωτικό αεροσκάφος, με την αντιπολίτευση να θέτει ερωτήματα για το κόστος της κίνησης αυτής.

Πηγές απ’ την Προεδρία εξήγησαν αργά το βράδυ το τι γίνεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ.Βασιλείου ανέφερε αρχικά, «είχαμε να κάνουμε με τεχνικό πρόβλημα που ανάγκασε 11 ανθρώπους να ταξιδεύουν γι’ αρκετές ώρες πίσω στη Νέα Υόρκη.

Οφείλουμε να σκεφτούμε ότι 11 Κύπριοι πολίτες, αξιωματούχοι πέρασαν μια τρομακτική περιπέτεια, θα έλεγε κανείς». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «το πρώτο που θα πρέπει να ευχηθώ είναι να επιστρέψει και η υπόλοιπη ομάδα που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και να ξεπεράσει τον φόβο που μπορεί να προέκυψε.

Θα πρέπει να μπουν σε τάξη οι προτεραιότητες. Μας αφορούν οι άνθρωποι μας, να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Το ζήτημα, θα μπορούσε να περιμένει λίγο, να επιστρέψει δηλαδή η ομάδα πίσω».

«Ο ΠτΔ σε περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο ταξιδεύει με ιδιωτικό σκάφος. Η μίσθωση έγινε από την ΚΔ με βάση δημόσιες συμβάσεις. Η διαδικασία έγινε όπως ακριβώς επιβάλλει η νομοθεσία. Έγινε με απόλυτη διαφάνεια.

Το μόνο που μπορώ να μεταφέρω με ασφάλεια είναι ότι η διαδικασία έγινε καθόλα νομότυπα», είπε η κ.Βασιλείου.

Τέλος ανέφερε ότι ο «Πρόεδρος ταξιδεύει πολλές φορές με αερογραμμές που ταξιδεύει και ο υπόλοιπος κόσμος. Όταν οι χρόνοι το επιτρέπουν ο ΠτΔ οπωσδήποτε ταξιδεύει με κανονικές αερογραμμές. Το ζήτημα έγκειται στους χρόνους ειδικά αν αφορά μακρινά ταξίδια».

https://youtu.be/uuaD5-J0HP8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ