Ένοπλες Συρράξεις

«Κόλαση» για τους φιλότουρκους στη Λιβύη: Τους «εξαφάνισαν» αμερικανικοί βομβαρδισμοί - Η Τρίπολη απείλησε με κατάρριψη An-124!


«Φούντωσε» για τα καλά η μάχη στην Λιβύη, καθώς μετά την Τουρκία, τώρα εισέρχονται δυναμικά στο παιχνίδι Αμερικανοί αλλά και οι Ρώσοι. Σήμερα είχαμε μάλιστα και αεροπορική επιδρομή στην χώρα, από αμερικανικά εξοπλισμένα drone.

Αμερικανικά μη επανδρωμένα οχήματα φέρονται να επιτέθηκαν στους Τζιχαντιστές που μεταφέρει η Τουρκία στην Λιβύη και να σκότωσαν τουλάχιστον 11 από αυτούς στην περιοχή Murzuq, σηματοδοτώντας την δεύτερη επιδρομή τους μέσα σε μια εβδομάδα.

 

Επίσης ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι η αποκαλούμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Λιβύη, αρνήθηκε χθες την είσοδο στο FIR της χώρας σε ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό  αεροσκάφος An-124, υπό την απειλή της κατάρριψής του, με την χρήση πολεμικών αεροσκαφών, αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στην συριακή αεροπορική βάση Khmeimim.

Το περιστατικό έχει φουντώσει τις φήμες για «απάντηση» των Ρώσων λίαν συντόμως, ενώ η σύγκρουση στο έδαφος έχει το νέο στοιχείο της μεταφοράς από τους Τούρκους, εκατοντάδων Τζιχαντιστών από την Ιντλίμπ.

Κίνηση με τεράστιο νόημα από τον Πούτιν στην Λιβύη

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Βloomberg επικαλούμενο πηγές στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, επιβεβαίωσε πρόσφατη είδηση, που ανέφερε ότι ο ιδιωτικός στρατός που συνδέεται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε να μάχεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου της Λιβύης, σε μια προσπάθεια προβολής της ρωσικής εξουσίας και στην χώρα αυτή μετά την  αποφασιστική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.

Ουσιαστικά έχουμε την απόβαση Ρώσων και άλλων Ρώσων μισθοφόρων, ενδεχομένως και στρατιωτικών στην Λιβύη, η οποία αποκτά πλέον νέα ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την Συρία.  

Επιβεβαιώνεται απο τις ΗΠΑ ότι περισσότεροι από 100 και πλέον μισθοφόροι από τον όμιλο Wagner με επικεφαλής τον Yevgeny Prigozhin, επίσης γνωστός ως «Σεφ του Πούτιν» για τις συμβάσεις του Κρεμλίνου, έφτασαν σε προκεχωρημένη βάση στη Λιβύη, για να υποστηρίξουν την επίθεση του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Αυτούς πιθανότατα να επιχείρησε να ανεφοδιάσει το ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος.

Ένας Ρώσος μισθοφόρος  διοικητής επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μισθοφόροι της Wagner πολεμούν στην Λιβύη και τόνισε μάλιστα ότι κάποιοι σκοτώθηκαν πρόσφατα.

Η άφιξή τους αυτό το μήνα συνέπεσε με μια κλιμάκωση των αεροπορικών επιθέσεων προς υποστήριξη του Χαφτάρ, ο οποίος πιέζει για αποφασιστικές νίκες  στο πεδίο της μάχης, με σκοπό να ενισχύσει την θέση του πριν από την διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη που αναμένεται τον επόμενο μήνα. Οι δυνάμεις του όμως, έχουν «κολλήσει»  στα περίχωρα της Τρίπολης από τις αρχές Απριλίου.

Ο Prigozhin έχει γίνει ο βασικός παράγοντας της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι Ρώσοι  μισθοφόροι στη Συρία προετοιμάζουν μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον του Idlib για να τερματίσουν τον οκταετή εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι της Wagner παρέχουν στον Χαφτάρ επίσης υποστήριξη πυροβολικού, δήλωσαν δυο δυτικοί διπλωμάτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Φάτι Μπασάγκα, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Χαφτάρ απασχολούσαν πρωτύτερα στρατιώτες από το  Σουδάν "και αφού απέτυχαν αυτοί, τώρα βασίζονται στην ρωσική εταιρεία Wagner".

Η Λιβύη, φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική και αυτό δηλώνει πολλά για τα σχέδια Ρώσων και Αμερικανών στην χώρα αυτή.  

Οι μάχες «φούντωσαν» επικίνδυνα αυτήν την περίοδο μιας και μας χωρίζουν  λίγες εβδομάδες πριν από την  διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη στο Βερολίνο, στην οποία οι παγκόσμιες δυνάμεις ελπίζουν να επιβάλουν κατάπαυση του πυρός
https://twitter.com/Oded121351/status/1176915925808885760?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...