Βαλκάνια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αλλάζει τη θέση της για το Κοσσυφοπέδιο

Σε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Σέρβο πρόεδρο της Σερβίας, ειπώθηκε πως δεν θα αλλάξει κάτι στη στάση της Ελλάδας σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει τη θέση της όσον αφορά την αναγνώριση του αποκαλούμενου κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Βούτσιτς και ο Μητσοτάκης συζήτησαν, χθες το βράδυ, για τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην περιοχή και την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει τη θέση της και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνοντας ότι  αυτό είναι ζωτική σημασίας για τη Σερβία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το διάλογο αλλά πιστεύει ότι μονομερείς κινήσεις δεν συμβάλλουν σε αυτόν και ότι η χώρα του δεν θα αλλάξει τη θέση της όσον αφορά την αναγνώριση του αυτοανακηρυχθέντος  κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι ο σερβικός και ο ελληνικός λαός έχουν μια ειλικρινή φιλία, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να εργαστούν για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη που παρέχει στη Σερβία για την ευρωπαϊκή πορεία της καθώς και για τη στήριξη του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

Ο Βούτσιτς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τα προβλήματα που ανέκυψαν από την απόφαση της Πρίστινα να επιβάλλει φόρους στις εισαγωγές αγαθών από τη Σερβία.

Ο Σέρβος πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για τη νίκη του στις εκλογές του Ιουλίου και εξέφρασε την ελπίδα να επιτύχει  στο έργο του.

 

πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ