Κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διακριτικός, τυπικός και με μικρή αυτοκινητοπομπή στη ΔΕΘ

Ακολουθώντας το δρόμο της λιτότητας, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα όσα είχαμε συνηθίσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε χαμηλό προφίλ στην 84η ΔΕΘ.

Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο φαίνεται η διαφορά της νέας κυβέρνησης από την προηγούμενη αποτέλεσε η άφιξη του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα εγκαίνια στη ΔΕΘ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης με μικρή αυτοκινητοπομπή.

Καμία σχέση με αυτά που συνέβαιναν στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε «απόβαση» στη συμπρωτεύουσα με δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλετιστές.

Χαρακτηριστικό της αντίληψης που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θεσμικό του ρόλο ήταν το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα που τον συνόδευαν ήταν λίγα, σταματούσαν κανονικά στον κόκκινο σηματοδότη, όπως όλα τα ΙΧ.

Κανένα προβάδισμα με εντολή της Τροχαίας, καμία υψηλή ταχύτητα. Πόσο μάλλον, παράβαση του ορίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πτήση της... γραμμής και μάλιστα οικονομικής θέσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει φειδωλός στη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, που το χρησιμοποιούσε για ψύλλου πήδημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ