Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για ΔΕΘ: Τέλος η παροχολογία - "Λογοδοσία" για τους επόμενους 12 μήνες

Η ΔΕΘ δεν είναι ένα φόρουμ παροχολογίας τονίζουν οι κυβερνητικές αρχές, ενώ όπως δηλώνουν, στην ομιλία του Πρωθυπουργού, θα αναπτύξει τις "δεσμεύσεις" του για το επόμενο 12μηνο.

«Η ΔΕΘ θα μετατραπεί από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας» ανάφερουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη - Φορολογία, επενδύσεις, εργασιακές σχέσεις και ψηφιακό κράτος οι  άξονες της ομιλίας του στα εγκαίνια

Τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, αντί για αόριστες υποσχέσεις σε βάθος τετραετίας, θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ με στόχο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα οσα θα ανακοινώσει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων - ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο "την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων".

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και "θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό".

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι "το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας". Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...