Κόσμος

Κορυφώνεται η ένταση στη "λυκοφιλία" Μόσχας-Άγκυρας: Επιβεβαιώνεται ο θάνατος Ρώσων Spetsnaz στην Ιντλίμπ - Τούρκοι έδιναν εντολές στους τζιχαντιστές

Πλήρης επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ως προς το περιστατικό αυτό καθ΄αυτό του θανάτου Ρώσων στρατιωτικών (όχι εννέα τελικά) σε ενέδρα φιλότουρκων τζιχαντιστών, που φέρονται να έπαιρναν εντολές από Τούρκους στρατιωτικούς, μετά από διείσδυση της ρωσικής ομάδας ειδικών δυνάμεων στην Βόρεια Ιντλίμπ, με φωτογραφία των θανόντων από τον ρωσικό τύπο, η οποία έχει πυροδοτήσει νέα ένταση στην «λυκοφιλία» Μόσχας και Άγκυρας.    

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, δημοσιοποιήθηκε στον ρωσικό τύπο φωτογραφία τριών Ρώσων κομάντος, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Συρία στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. Πηγές εντός του Κρεμλίνου αναφέρουν ότι η φωτογραφία είναι αληθής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη φωτογραφία δημοσιεύθηκε (ταυτόχρονα) από το RBC και άλλα ρωσικά κανάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ, το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 2019, ένα απόσπασμα οκτώ Ρώσων στρατιωτικών πραγματοποίησε επιθετική αναγνώριση στην Ιντλίμπ, όπως ονομάζεται στην στρατιωτική ορολογία και σύντομα χωρίστηκε σε δύο ομάδες.

Μία από τις ομάδες δέχθηκε αιφνιδιαστικά τα εύστοχα πυρά όλμου, ενώ η άλλη ομάδα έσπευσε να βοηθήσει τους συντρόφους της, αλλά ακολούθως δέχθηκε και αυτή πυρά όλμου. Ως αποτέλεσμα, τρεις Ρώσοι κομάντος σκοτώθηκαν επιτόπου και δύο άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν (η κατάστασή τους είναι άγνωστη).

Οι τρεις που φέρονται να είναι στην φωτογραφία είναι ο ταγματάρχης Ρομάν Μίτσικ, ο λοχαγός Ντμίτρι Σίσκοφ και ο υπολοχαγός, Κίριλ Νίκονοφ. Όλοι τους υπηρετούσαν στις ειδικές επιχειρησιακές δυνάμεις (MTR) της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο θάνατος του 27χρονου Νικόνοφ, φέρεται να έχει ήδη επιβεβαιωθεί και από τους συγγενείς του που τον έθαψαν σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο κοιμητήριο του Βολγκοντόνσκ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε την πιστότητα των πληροφοριών σχετικά με το θάνατο Ρώσων κομάντος στη Συρία κοντά στο χωριό Dzhurin (επαρχία Idlib), όπου βρισκόταν η θέση τους.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε αρχικά ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι κομάντος σε αυτόν τον τομέα και ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Με την πάροδο της ημέρας όμως το φιλοτουρκικό "Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης" ανακοίνωσε μια επιτυχημένη επίθεση κατά μελών των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ το περιστατικό πιστοποιήθηκε απο πολλές πηγές εντός του συριακού εδάφους.

Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ που διάκεινται προφανώς αρνητικά στην προσέγγιση Πούτιν στην Τουρκία, αναφέρουν ότι πιθανότατα, Τούρκοι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων κατεύθυναν τα πυρά και την επιχείρηση των «φιλότουρκων» Τζιχαντιστών, κάτι που το Κρεμλίνο προσπάθησε να κρύψει επιμελώς, αλλά προφανώς δεν τα κατάφερε, προκαλώντας οργή στο σώμα των ειδικών δυνάμεων για τον βρώμικο ρόλο των Τούρκων στρατιωτικών στην Συρία.

Επειδή όλα αυτά μπορεί να μπερδεύουν κάποιους που διαβάζουν γενικολογίες για αγαστές σχέσεις Μόσχας, Άγκυρας και ΗΠΑ, τους λέμε ότι άλλο οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και Τουρκίας, ή οποιουδήποτε άλλου, και άλλο το τι ακριβώς διαδραματίζεται στα χαρακώματα στο συριακό έδαφος, στο οποίο είναι πολύ δυσδιάκριτη η εικόνα του ποιος είναι... φίλος και ποιος εχθρός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...