Κόσμος

«Κλείδωσε» η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στο τιμόνι του ΔΝΤ - Μοναδική υποψήφια

Τα τυπικά απομένουν πλέον προκειμένου η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα να αναλάβει και επίσημα το «τιμόνι» του ΔΝΤ, καθώς δεν έχει αντίπαλο.

Το Ταμείο ανακοίνωσε ότι δεν υποβλήθηκε καμία άλλη υποψηφιότητα για τη θέση, έως την Παρασκευή (6/9), που έληγε η σχετική προθεσμία. Η Γκεοργκίεβα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ήταν η υποψήφια που είχε προτείνει η ΕΕ, στις αρχές Αυγούστου, για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ. Παραδοσιακά, Ευρωπαίος αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Ταμείου.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ

«Η περίοδος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του επόμενου γενικού διευθυντή έληξε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου. Μία υποψήφια, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επιβεβαίωσε την επιθυμία της να είναι προτεινόμενη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΝΤ. «Το διοικητικό συμβούλιο τώρα θα προχωρήσει σε συναντήσεις μεταξύ της υποψήφιας και του εκτελεστικού συμβουλίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν, και το αργότερο έως τις 4 Οκτωβρίου», σημειώνεται ακόμη.

Προκειμένου να διαδεχθεί η Γκεοργκίεβα την Κριστίν Λαγκάρντ, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ αποφάσισε να κάνει μία εξαίρεση. Η Βουλγάρα έχει συμπληρώσει τα 66 χρόνια της, ενώ το ανώτατο όριο για τον διορισμό του γενικού διευθυντή του Ταμείου είναι τα 65 χρόνια. Ομως, το εκτελεστικό συμβούλιο πρότεινε να αρθεί αυτό το όριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης