Πολιτική

Κατάθεση Αγγελή: Ήξεραν ότι το βίντεο για τον Πικραμμένο ήταν fake αλλά τον παρέπεμψαν

Νέα στοιχεία από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τεκμηριώνουν τη σκευωρία που στήθηκε για την υπόθεση της Novartis επί κυβερνήσεων Τσίπρα εναντίον 10 πολιτικών της αντιπάλων.

Τη λειτουργία παραθεσμικού μηχανισμού που έστησε ο περίφημος «Ρασπούτιν» προκειμένου να διατάσσει -με fast track διαδικασίες και χωρίς στοιχεία- ποινικές διώξεις κατά πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να αρχειοθετεί άλλες δικαστικές υποθέσεις περιγράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Στην 19σέλιδη κατάθεση που αποτελεί μέρος της διαβιβασθείσας δικογραφίας στη Βουλή και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «ΘΕΜΑ» ο κ. Αγγελής περιγράφει με λεπτομέρειες τα σοβαρά νομικά κενά της έρευνας από την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, ενώ υποστηρίζει πως υπήρξαν εκβιασμοί κατά ελεγκτών και προειλημμένες αποφάσεις για «όπως-όπως» διώξεις κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

«Συγγνώμη, έκανα λάθος»

Ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που ίσως αποτυπώνει ξεκάθαρα τον πρόχειρο και αστήρικτο τρόπο -αν όχι τη σκευωρία που καταλογίζει η Ν.Δ.- με τον οποίο στήθηκε το κατηγορητήριο κατά των 10 πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα πάντα με όσα ενόρκως δήλωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η δίωξη κατά του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε από... γκάφα (;) της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Ειδικότερα, ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Εντύπωση επίσης μου προκάλεσε το παρακάτω γεγονός σχετικά με την ικανότητά της (σ.σ.: της Ελένης Τουλουπάκη). Οταν τη ρώτησα να μου εκθέσει τι συγκεκριμένες ενδείξεις υπάρχουν κατά του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣτΕ κ. Πικραμμένου μου είπε κατά λέξη:

- “Eχουμε ένα βίντεο όπου ο Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στον κ. Πικραμμένο”.
Τη ρώτησα αν έχει στείλει το βίντεο αυτό στις εγκληματολογικές υπηρεσίες για απομαγνητοφώνηση, μου είπε ότι δεν το έχει στείλει, της έδωσα παραγγελία να το στείλει αύριο το πρωί, αλλά πριν το στείλει να μου το φέρει να το δω. Την επόμενη μέρα την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα να μου φέρει το βίντεο στο γραφείο μου. Μου είπε κατά λέξη:
- “Συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο για τον Πικραμμένο”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...