Πολεμικό Ναυτικό

Καρέ – καρέ η περιπολία σκάφους του Λιμενικού στη Λέσβο - Δείτε το απίστευτο βίντεο

Περιπολίες πραγματοποιούνται από το Λιμενικό λόγω του αυξημένου ζητήματος της εισροής προσφύγων, οι ελληνικές αρχές.

Καθημερινές περιπολίες πραγματοποιεί το Λιμενικό μαζί με τη Frontex εποπτεύοντας και περιφρουρώντας τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Στην περιπολία που κατέγραψε ο ΣΚΑΪ, συμμετείχαν δύο εκ των οκτώ συνολικά σκαφών που περιπολούν για αυτό το εικοσιτετράωρο το σημείο. Πέντε εξ αυτών είναι ελληνικά και τρία ανήκουν στην Frontex.

Για τον αποτελεσματικό έλεγχο της περιοχής έχουν τοποθετηθεί και τρεις θερμικές κάμερες σε ελληνικά βουνά, έχει αξιοποιηθεί ακόμη ένα αεροσκάφος της Frontex ενώ πέντε οχήματα περιπολούν ταυτόχρονα στους δρόμους της Λέσβου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την εμφάνιση της στη θαλάσσια περιοχή είχε κάνει νωρίτερα μια τουρκική ακταιωρός. Ο καπετάνιος του σκάφους του λιμενικού μίλησε στην κάμερα του καναλιού, αναφέροντας  πως τα πράγματα στα θαλάσσια σύνορα ήταν ήσυχα μέχρι εκείνη την ώρα. «Ευελπιστούμε να τελειώσει η περιπολία χωρίς να έχουμε κάποιο συμβάν», είπε.

«Τις ροές τις βλέπουν οι κυβερνήτες των σκαφών, έχουν ανεβεί τα νούμερα το τελευταίο τρίμηνο και ειδικότερα τις τελευταίες εβδομάδες», σχολίασε ακόμη επιβεβαιώνοντας απ’ την πλευρά του την αύξηση. Όπως ανάφερε ο καπετάνιος του σκάφους, η τουρκική ακταιωρός που εμφανίστηκε περιέπλευσε λίγα μέτρα πέρα από τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, βρίσκεται νυχθημερόν στο σημείο και ακολουθεί παράλληλη πορεία με τις ελληνικές περιπολίες.

«Κάνουν το ίδιο με εμάς. Έχουμε τύχει σε περιπτώσεις όπου πραγματοποίησαν κι εκείνοι περισυλλογές και διασώσεις» είπε συγκεκριμένα αναφέροντας πως η τουρκική πλευρά έχει «τραβήξει πίσω» λέμβους που βρίσκονται στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Ο εντοπισμός λέμβων διακινητών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο κατά την διάρκεια της ημέρας, συμπλήρωσε.

«Εμείς από την πλευρά μας σαν ελληνική ακτοφυλακή και σαν Frontex έχουμε μεγάλη δύναμη αυτή την στιγμή γύρω από το νησί», υπογράμμισε ακόμη.

Λιμενικό και Frontex βρίσκεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε επιφυλακή εντούτοις ο καπετάνιος του σκάφους του Λιμενικού επεσήμανε τον κίνδυνο μη δυνατότητας να αντεπεξέλθουν, παρά το ικανοποιητικό μέγεθος των δυνάμεων στο σημείο, σε ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των ροών.

 

https://youtu.be/h--jqN35nvw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...